PolitikaVIJESTI

Rukovodstvo SDS-a nije došlo na sastanak sa predstavnicima Inicijativnog odbora Prve SDS

TREBINJE – Rukovodstvo Srpske demokratske stranke /SDS/ nije došlo na sastanak sa predstavnicima Inicijativnog odbora Prve SDS, koji je bio zakazan za danas u Trebinju, rekao je predsjednik Inicijativnog odbora Prve SDS Božidar Vučurević. 

Rukovodstvo Inicijativnog odbora Prve SDS poručilo je da ih ovaj gest ne iznenađuje, jer odranije imaju loše iskustvo sa predstavnicima SDS-a kada je riječ o pregovorima i dogovorima.

Predsjednik Inicijativnog odbora Prve SDS Božidar Vučurević rekao je novinarima da stvaraoci SDS-a, koji su na bezočan način odstranjeni iz te stranke, 12 godina traže da razgovaraju sa njenim čelnicima, te da su, kada je to napokon prihvaćeno, ponovo izigrani.

On je napomenuo da su osnivači SDS-a pisali otvorena pisma, usmeno tražili sastanke da bi prije mjesec dana bio prihvaćen sastanak, ali se insistiralo da to bude na Palama.

„Mi smo tražili da to bude Trebinje s obzirom na to da je ono kolijevka SDS-a i da je prvi i opštinski i regionalni odbor te stranke osnovan u tom gradu“, objasnio je Vučurević.

Prema njegovim riječima, sa čelnicima SDS-a htjeli su da razgovaraju mogu li da promijene nešto u svom ponašanju.

„Željeli smo da se dogovorimo hoće li služiti srpskim interesima ili neće. Međutim, pare su velika stvar. Ne može nijedan srpski predstavnik da glasa sa Bakirom /Izetbegovićem/ i nekim `Bakirovićevima`. Sada treba čuvati Republiku Srpsku, a ne služiti našim protivnicima glasajući protiv interesa Republike Srpske i srpskog naroda“, naveo je Vučurević.

On je naglasio da već nekoliko dana dobijaju neodređene poruke o prisustvu sastanku, te da ne može sa sigurnošću reći zbog čega im je, ako jeste, Trebinje zasmetalo.

„Željeli smo da razgovaramo o stanju u stranci, jer mi, koji smo stvarali Republiku Srpsku, ne možemo da dozvolimo da naši ljudi glasaju protiv njenih interesa. Razgovor kuću gradi. Sada će, pred naredne izbore, biti 12 godina otkako je SDS u opoziciji i još će biti četiri, to je sigurno, što znači kraj stranke koja je stvarala Republiku Srpsku“, rekao je Vučurević.

Vučurević je najavio da će Prva SDS biti osnovana ove godine na Preobraženje u Banjaluci.

(SRNA)

Tagovi
Pogledajte još
Close
Back to top button
Close
Close