10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Rotarijanci obezbjeđuju sisteme za navodnjavanje malinjaka

BRATUNAC – Predstavnici Rotari kluba „Srebrenica“ danas su u Bratuncu i Srebrenici u prisustvu predstavnika ovih opština potpisali ugovore sa 160 proizvođača maline iz ovih lokalnih zajednica o donaciji sistema za navodnjavanje „kap po kap“.

Predstavnik kluba Nedeljko Simić rekao je novinarima da će sistemi za navodnjavanje biti dopremljeni i uručeni uzgajivačima maline 27. jula.

„Obezbjeđivanjem sistema za navodnjavanje završićemo projekat vrijedan oko 250.000 KM, koji smo u saradnji sa opštinama počeli da realizujemo prije dvije godine“, naveo je Simić.

On je podsjetio da su rotarijanci projekat počeli obezbjeđivanjem besplatnih sadnica maline, sistema za navodnjavanje i druge opreme, koja je potrebna za uspostavljanje zasada ovog voća.

„Prvom podjelom obuhvaćeno je 85 korisnika iz ovih opština, a u aprilu ove godine podijelili smo 60 sistema za navodnjavanje“, naveo je Simić.

Zamjenik načelnika opštine Bratunac Salih Dubičić rekao je da se na području te opštine realizuje i projekat izgradnje sistema za navodnjavanje u svim mjesnim zajednicama vrijednosti oko 8,5 miliona maraka.

„Riječ je o veoma važnom projektu, koji opština Bratunac sprovodi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a uz podršku Svjetske banke“, rekao je Dubičić.

On je pozvao sugrađane da firmi, koja izvodi radove na terenu, pomognu da nesmetano završi projekat, koji će omogućiti da Bratunac bude prva opština u BiH u kojoj će biti instalirani sistemi za navodnjavanje svih većih površina pod voćem i povrćem u svim mjesnim zajednicama, odnosno cijelo obradivo područje opštine.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se