15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Formiran Inicjativni odbor pokreta „Uspješna Srpska“

ISTOČNO SARAJEVO – Pokret „Uspješna Srpska“ je današnjim formiranjem Inicijativnog odbora u opštini Istočno Novo Sarajevo ušla u pet regija od ukupno devet izbornih jedinica, izjavio je predsjednik ove stranke Zlatko Maksimović.

„Do sada smo u potpunosti pokrili četiri regije. Uskoro ćemo doći i formirati stranku u Trnovu, na Palama. Nadamo se da ćemo do kraja godine pokriti sve regije u Republici Srpskoj kako bismo spremno dočekali predstojeće izbore 2018. godine“, rekao je Maksimović.

On je podsjetio da je Pokret „Uspješna Srpska“ formiran prije godinu dana naglašavajući da mu je cilj osvajanje pet poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Imamo dobar program, viziju razvoja Republike Srpske i nudimo nove ljude. Uglavnom nam pristupaju ljudi, koji ranije nisu bili aktivni u politici zbog čega očekujemo dobra rezultat i da pređemo cenzus“, naveo je Maksimović.

Prema njegovim riječima, Pokret „Uspješna Srpska“ je narodnjačka partija socijaldemokratske orijentacije, čiji se članovi ne libe izaći pred birače s istinom.

„Nastojaćemo da omogućimo što bolje ekonomske uslove našim građanima i otvaranje novih radnih mjesta“, dodao je Maksimović.

Predsjednik Inicijativnog odbora Pokreta „Uspješna Srpska“ za opštinu Istočno Novo Sarajevo Davor Damjanović naveo je da se do sada nije bavio politkom.

„Ovu stranku sam prepoznao kao nešto sasvim novo. Nude ideje za stvaranje novih radnih mjesta i jačanje ekonomije za razliku od postojećih, koji se uglavnom dijele ne dvije struje – SNSD i SDS“, rekao je Damjanović.

On je napomenuo da ova partija nastupa samostalno, te da za cilj ima ekonomski osnaživanje prosječnog građanina Republike Srpske, jer samo na takav način i Srpska može da bude uspješna.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se