18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

„Zlatne ruke Zvornika“ okupile 25 izlagača

ZVORNIK – U organizaciji Turističke organizacije grada Zvornika  na gradskom šetalištu održana tradicionalna Izložba narodnih rukotvornina pod nazivom „Zlatne ruke, Zvornik 2017“.

Direktorica Turistične organizacije Slavica Andrić rekla je da je jubilarna, deseta po redu manifestacija okupila oko 25 izlagača iz Zvornika, Bijeljine, Malog Zvornika, Ljubovije i Srebrenice.

– Posjetioci su imali priliku da vide proizvode domaće radinosti koji su rađeni u tehnikama starih zanata poput veza, tkanja, štrikanja, ručno rađene različitim tehnikama suvenire  na staklu i drvetu, unikatan nakit, prirodne sapune, med, meleme i drugo. Izložba je bila prodajnog tipa, tako da su posjetioci mogli i da kupe željene proizvode – rekla je Andrićeva.

Ona je dodala da učesnicima i svima koji se bave izradom rukotvorina ovakav vid promocije mnogo znači, jer pored toga što izlažu svoje proizvode u Suvenirnici Turističke organizacije i suvenirnicama ostalih lokalnih zajednica, ovakva dešavanja im pomažu da u jednom danu veći broj ljudi vidi to što oni rade.

Ispred Gradske uprave izlagače je pozdravila šefica Kabineta gradonačelnika Dragana Milošević, kao i načelnik odjeljenja za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović koji im je uručio ruže.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se