23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Užas u Srbiji: Namjerno isjekao gasovod i otrovao djecu

ALEKSINAC – Šest osoba, od kojih četvoro djece starosti 15 i 16 godina iz Aleksinca, otrovano je plinom koji je iscurio iz gasovodne mreže u tom gradu.

– N. N. lice namjerno je na dva mjesta presjeklo gasovodnu mrežu u Ulici Karađorđa Petrovića – rekao je za “Novosti“ zamjenik osnovnog javnog tužioca u Aleksincu Ivan Mitrović.

Radi se o već otkopanom vodu gasovoda na kojem je radilo preduzeće Jugorosgas. Gasovod je bio presječen na dva mjesta i iscurila je značajna količina gasa. Policija je uradila uviđaj. Zaustavljeno je curenje gasa veoma brzo i nema opasnosti za građane. Uskoro će gasovod biti ponovo zatrpan.

Četvoro djece primljeno je na Kliniku za dečje interne Kliničkog centra u Nišu u Nišu bolesti pod sumnjom da su se otrovali plinom. Dvoje odraslih je nakon pregleda u ambulanti klinike za endokrinologiju pušteno na kućno lečenje.

Dva dječaka i dvije djevojčice, primljeni su noćas pod sumnjom na trovanje gasom. Oni su se žalili na glavobolje i ojsećaj gušenja ali na prijemu. Prema nalazu dežurnih lekara nisu bili životno ugroženi. Pratimo njihovo stanje i na jutrošnjoj kontroli svi fiziološki parametri pacijenata bili su uredni – kaže dr Gordana Kostić sa Dečje interne klinike u Nišu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se