15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

U prvoligašu Zvijezdi 09 ne kriju ambicije: U novoj sezoni napad na elitu

Bijeljina – Mladi vezni fudbaler Slavije Luka Asentić je četvrto pojačanje prvoligaša Zvijezde 09 iz etno-sela Stanišići, koja će u narednoj sezoni gajiti šampionske ambicije.

Ovaj 19-godišnjak će, pored prvog tima, nastupati i za juniorsku selekciju kluba koja će se takmičiti u omladinskoj Premijer ligi BiH.

– Veoma brzo sam se dogovorio sa čelnim ljudima kluba i sigurno je da sam dolaskom u Zvijezdu 09 napravio pravi potez. Prošle sezone sam nastupao za prvi tim Slavije i stekao sam dragocjeno iskustvo koje će mi puno koristiti u narednom šampionatu. Znam da ekipa iz etno-sela Stanišići ima premijerligaške ambicije, zbog čega moram da pružim svoj maksimum i pokažem zbog čega sam došao. Pored prvog tima, imam pravo nastupa i za omladinsku selekciju, koja će igrati u najkvalitetnijem takmičenju i imam dosta prostora za napredak u daljoj karijeri – rekao je Asentić, koji je prošle sezone u dresu Slavije postigao jedan pogodak.

Prije njega dres Zvijezde 09 u ovom prelaznom roku već su zadužili bivši štoper Drine Nikola Mazić, koji je došao zajedno iz Zvornika sa novim trenerom Milom Lazarevićem, lijevi bek Vladan Mandić iz Slavije i najbolji strijelac prošle sezone u Prvoj ligi Srpske Selmir Mahmutović iz dobojske Sloge. Stručni štab je pojačan i sa doskorašnjim trenerom drugoligaša Ljubića iz Prnjavora Nebojšom Đekanovićem, koji će biti Lazarevićev pomoćnik.

– U ovom prelaznom roku doveli smo nekoliko mladih i nekoliko iskusnih fudbalera koji će nam pomoći u ispunjavanju svih zacrtanih ciljeva. Mladi igrači će imati priliku da igraju u omladinskoj Premijer ligi BiH, ali i prvenstvu RS, gdje će pored iskusnijih igrača imati priliku da se bore za titulu prvaka. Upravo planski i kontinuiran rad sa mladim igračima u klubu nas je doveo do toga da planiramo plasman u Premijer ligu BiH, jer su ti mladi igrači stasali u kvalitetne fudbalere koji mogu da igraju protiv najboljih timova. I u narednom periodu ćemo posvećivati pažnju radu sa talentima, jer je to jedini ispravan put za oporavak fudbala i uspjeh kluba – istakao je predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić.

Odmah po završetku sezone klub iz etno-sela Stanišići, umjesto dosadašnjeg trenera Zorana Grujića, na čelo je dovela iskusnog Lazarevića.

– Sporazumno sam raskinuo ugovor sa Drinom i veoma brzo se dogovorio o svemu sa Zvijezdom 09, koja u narednu sezonu ulazi sa ciljem da osvoji prvo mjesto i plasira se u Premijer ligu BiH. U klubu se radi ozbiljno i postoji već uhodan sistem u kome su mladi igrači u prvom planu. Uslovi za rad su vrhunski i siguran sam da možemo do vrha tabele u Prvoj ligi – naglasio je Lazarević.

Pripreme ambicioznog kluba počinju 28. juna.

Odlasci

Igrači Zvijezde 09 ovog ljeta su na cijeni, pogotovo među klubovima iz Srbije. Desni bek Dušan Babić priključio se pripremama Napretka iz Kruševca gdje će pokušati da se nametne i izbori za mjesto prvotimca, a veliku pomoć u tome imaće od strane Nikole Eskića, koji je prošle sezone iz etno-sela Stanišići prešao među „čarapane“. Vezista Dragiša Stanić nalazi se na probi u Radničkom iz Niša. Đorđe Ćosić, koji je prošao sve mlađe selekcije kluba, a prošle sezone igrao za Drinu iz Zvornika, potpisao je ugovor sa prvakom BiH Zrinjskim.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se