18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

SNS podržao izbor Ane Brnabić za premijera Srbije

Poslanici Srpske napredne stranke podržali su jednoglasno odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da budući premijer Srbije bude Ana Brnabić, kaže potpredsjednica te stranke Marija Obradović.

Do četvrtka prebrojavanje glasova, pred raspravu u parlamentu. Marija Obradović je, nakon sastanka predsjednika Srbije i lidera SNS-a sa poslanicima te stranke, izjavila da je iskazana snažna podrška, a da predstoji da se do četvrtka provjeri da li ima 128 glasova podrške za Anu Brnabić.

„U Skupštini Srbije, do kraja ove nedjelje, krećemo sa raspravom o formiranju Vlade Srbije. Predstoji nam da prebrojimo da li imamo 128 glasova za. To je veoma ozbiljan posao i veoma odgovorno pristupamo tome“, rekla je Obradović.

Dodala je da se oko stotinu prisutnih izjašnjavalo lično, da su imali različite stavove.

Mnogi, rekla je, nisu bili oduševljeni predlogom za mandatara, ali su odlučili da joj poklone povjerenje zbog Vučića.

Mnogi takođe nisu bili za veće učešće SPS-a u vladi, kako je to predložio predsejdnik Srbije i lider stranke.

Nije isključila mogućnost da se ne obezbjedi podrška i ide na nove izbore, ali je istakla da je za to „mala vjerovatnoća“.

Aleksandar Vučić je nakon sastanka novinarima kratko rekao da „nije bilo lako“.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što Socijalistička partija Srbije „traži“ četiri plus jedno mjesto u Vladi Srbije, Vučić je rekao: „Vjerujem da će sve biti u redu“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se