7 C
Zvornik
05. март 2024.

SIPA poduzima radnje zbog prijetnji ID zemljama Balkana

SARAJEVO – Državna agencija za istrage i zaštitu poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti u povodu najnovijih prijetnji terorističke organizacije ID, objavljenih u ID magazinu Rumiyah za Balkan.

Iz SIPA su rekli da su upoznati s prijetnjama koje se objavljuju u magazinu Rumiyah, o čemu je obaviješteno Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, pod čijim nadzorom SIPA poduzima određene mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

„Budući da je riječ o predmetima koji su još uvijek u radu, SIPA nije nadležna da daje više informacija o tome te se za više informacija možete obratiti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine“, rekli su iz SIPA, piše portal Klix.ba.

Na pitanje o saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH, iz SIPA Ističu da s OSA-om, kao i sa ostalim policijskim agencijama, imaju veoma dobru saradnju.

U otvorenoj prijetnji zemljama Balkana objavljenoj u magazinu Rumiyah, ID naglašava da nisu zaboravili ratna stradanja muslimana te su prijetnje usmjerene na Srbe i Hrvate. Podsjećaju na terorističke napade širom svijeta, naglašavajući da bi to trebalo da bude opomena.

Iskazuju otvorenu prijetnju svim zemljama Balkana, poručujući da se „vraćaju“ te da su do sada bili preokupirani na nekim drugim područjima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se