23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Promovisana knjiga „Replika vedrog neba“, mladog zvorničkog autora

ZVORNIK – Večeras je Domu omladine Zvornik održana promocija knjige „Replika vedrog neba“, autora Mladena Radovića.

Mladi pjesnik Radović u uvodnoj riječi slikovito se izrazio o svojoj knjizi.

-Ovde su reči svilene, a korice od metala. Papir je beli, oči su plave. Ovde sam silio nadu, ćutao noć u pisanom obliku, po danu. Ovde sam zanemario činjenice i neke tamo istine. Ovde su mi verovanja tvrdoglava i bezobrazna, po najsavremenijoj modi. Ovde sam rimovao i kad nisam hteo i bežao od protokola namerno. Ovde je suština ponekad prva strofa, a kraj početak. Tačnije, ovde sam širio rečitost, krečio mašte i snove… u najširenije boje sećanja. Sivo je svakako obično sećanje. Ovo je poezija nedožvljenih misli i preživljenih sećanja. Valjda se tako želi“, poetski nam je rekao Radović

Recenzent knjige, Dragana Petrović, je o knjizi rekla da je mladi pjesnik koji je jedno, svoje, razdoblje života htjeo da obilježi i sačuva na ovaj način.

-To je uradio kroz svoje pesme, utkao je u njih svoje misli, doživljaje i osećanja… Ona ista osećanja koja smo svi mi doživeli, osećanje koje je bit našeg postojanja i iz koga smo svi mi pronikli, a to je ljubav. To je, možda, i jedino neiskvareno osećanje, koje mi, kao individua posedujemo, a koga ćemo se nažalost, samo sećati, a sve ređe, bojim se, doživljavati. Ova knjiga je niz pesama u kojima ćete naći nedovršene misli, svojestvene i razumljive samo njihovom autoru; uočićete žargonizme; prepoznati i setiti se stila Mike Antića, ali, iskreno se nadam da će se većina čitalaca prepoznati i podsetiti nekih trenutaka u bar nekom stilu ove zbirke. U suštini, hrabro delo, reinkarnacija nekih dela i autora, napisana iz nekog savremenijeg ugla i modernijeg sveta… a ipak, kao što rekoh, tematika je vekovno poznata, a to je ljubav, kazala je recenzent knjige.

U ime izdavača prisutnima se obratio Dejan Spasojević, glavni urednik ASoglas-a.

-Knjiga “Replika vedrog neba“ predstavlja pjesnikov pečat vremenu u kom živi, njegovu impresiju životnog ideala-ljubavi. U vrtlogu burne stvarnosti on svoje misli posvećuje ljubavi “jednom viđenoj ali zauvijek potrebnoj“. Mladen Radović je svojim književnim prvencem našao svoje mjesto u književnoj baštini našeg grada i mi mu na tome čestiramo i želimo još dosta dobrih knjiga, rekao je Spasojević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se