naslovnaPolitikaVIJESTI

Nović: Javnost nas opravdano proziva za visoke plate i nerad

SARAJEVO – Šef Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović (SNSD) kritikovao je „ustaljenu praksu nedolaska članova Savjeta ministara BiH na sjednice“ ovog doma i uskraćivanje odgovora na delegatska pitanja.

„Nama u parlamentu ovo treba. Mi smo krivi što u sali nema nijednog ministra iz Savjeta ministara BiH. Sramota je i zbog javnosti u BiH da se danas od 18 članova Savjeta ministara pojave samo jedan zamjenik ministra i sekretar ministarstva. To je sraman potez. Mi to zaslužujemo kao paralamentarci koji biraju i nadziru rad Savjeta ministara BiH. Zato i treba javnost da nas još drastičnije proziva za previsoke plate i nerad“, rekao je Nović.

On je predložio da izmjenama Poslovnika o radu bude ukinuta praksa postavljanja pitanja delagata Doma naroda članovima Savjeta ministara BiH.

Delegat Dragutin Rodić „DNS“ postavio je pitanje za Ministarstvo transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH da li postoje nova saznanja o izgradnji mosta na Savi kod Gradiške, čija je vrijednost procijenjena na 32 miliona evra, pri čemu je naglasio vitalni značaj tog mosta za oko 500.000 stanovnika ovog dijela Republike Srpske.

Sekretar Ministarstva transporta i komunikacija Igor Pejić odgovorio mu je da je juče u Gradišci održan sastanak Zajedničkog operativnog tijela.

„Pribavljena su sva potrebna dokumenta za lokacijsku dozvolu od Hrvatske, što je uslov za građevinsku dozvolu. Ovaj projekat je svrstan među četiri najvažnija infrastrukturna prioriteta u Hrvatskoj, a početak radova očekuje se polovinom sljedeće godine“, naveo je Pejić.

Delegat Zdenka Džambas (HDZ BiH) ostala je bez odgovora na pitanje šta je sa nacrtom zakona o nadzoru nad tržištem rada u BiH, jer resorni ministar
(spoljne trgovine i ekonomskih odnosa) Mirko Šarović nije bio na sjednici.

I ona je kritikovala ponašanje članova Savjeta ministara BiH.

Zbog izostanka ministara, delegati Nović i Darko Babalj odustali su od postavljanja ranije pripremljenih pitanja.

SRNA

Tagovi
Back to top button
Close
Close