Crna hronikaVIJESTIZvornik

Na području PU Zvornik sankcionisano 64,07% kontrolisanih učesnika u saobraćaju

ZVORNIK – Policijska uprava Zvornik je od 22.06. do 24.06.2017. godine, sprovela republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja i utvrđivanja alkoholisanosti vozača.

U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano je 899 učesnika u saobraćaju, od čega je 576 učesnika sankcionisano zbog počinjenih prekršaja, odnosno 64,07% od ukupnog broja kontrolisanih učesnika.

Ukupno je evidentirano 256 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, 30 prekršaja zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 290 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Zbog utvrđenih količina alkohola koje su veće od 1,5 g/kg, tri vozača su lišena slobode te zadržana do istrežnjenja ili oporavka, dok su dva vozača lišena slobode zbog odbijanja testiranja na prisustvo alkohola u organizmu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo, saopšteno je iz PU Zvornik.

Tagovi
Back to top button
Close
Close