8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Interpol raspisao crvene potjernice za dvojicom Dobojlija

Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija Interpol raspisala je, na osnovu potjernice pravosudnih organa BiH, crvene potjernice za Salemom Hasićem i Aldinom Mahmutovićem rođenim u Doboju.

U potjernici koja je objavljena na zvaničnoj veb stranici Interpola piše da je Salem Hasić rođen 22. septembra 1988. godine te da ima državljanstvo BiH.

Hasića potražuju pravosudni organi BiH zbog krivičnog djela organizovanje terorističke grupe, terorizam, ilegalno stvaranje i pridruživanje paravojnim i parapolicijskim formacijama, javio je portal Kliks.

Druga potjernica raspisana je za Aldinom Mahmutovićem koji je rođen 1. decembra 1988. godine, a koji takođe ima državljanstvo BiH.

Mahmutovića, kao i Hasića potražuju pravosudni organi BiH zbog nezakonitog uspostavljanje i pridruživanja stranim paravojnim i parapolicijskim formacijama.

Crvena Interpolova potjernica raspisuje se za počiniocima najtežih krivičnih dijela, koji moraju biti uhapšeni i isporučeni.

Interpol je najveća svjetska policijska organizacija koja povezuje 190 zemalja članica u borbi protiv međunarodnog kriminala.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se