9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Cvijanović: Institucije na nivou BiH opstruišu isplatu klirinškog duga

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da su proces isplate klirinškog duga od početka pratile različite opstrukcije sa nivoa BiH.

„BiH je zemlja koja proizvodi štetu svojim građanima, umjesto da im bude servis. Od samog početka proces isplate klirinškog duga pratile su različite opstrukcije i odugovlačenja u različitim institucijama na nivou BiH“, navela je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da su svi u Republici Srpskoj izgubili nadu da nivo BiH uopšte može postati efikasan po bilo kojem pitanju.

„Taj nivo vlasti boluje od hroničnog nedostatka kredibiliteta i tu nema pomoći“, izjavila je premijer Srpske za Radio-televiziju Republike Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da je, bez obzira na takvo ponašanje BiH, Vlada Republike Srpske zahvalna Ruskoj Federaciji što je odlučila da klirinški dug isplati u novcu, a ne u robama kako je to bio slučaj sa drugim zemljama.

„Glas Srpske“ je danas objavio da je isplata 125 miliona dolara ruskog klirinškog duga BiH blokirana, jer nota upućena iz Sarajeva putem Ambasade BiH u Moskvi danima ne stiže u rusko Ministarstvo finansija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se