23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Brnabić: Vodiću vladu posvećeno i odgovorno

BEOGRAD – Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a „svoj posao pošteno i s ljubavlju“.

Ona je zahvalila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom povjerenju da vodi Vladu i nastavi reforme, te istakla da je čast služiti svojoj zemlji, prenose beogradski mediji.

„Svesna sam odgovornosti koju preuzimam jer treba da nasledim pravog lidera, kao i obaveza prema građanima, koji očekuju da rezultate rada Vlade osete kroz bolji kvalitet života“, istakla je Brnabićeva.

Brnabićeva, koja je do sada obavljala funkciju ministra državne uprave i lokalne samouprave Srbije, navela je da je prihvatila kandidaturu koju je dobila od predsjednika Srbije i da kreće da radi na ekspozeu i sastavljanju Vlade.

„Važno je da se rad na projektima nastavi i ja sutra svakako idem u Vrnjačku Banju u ranije dogovorenu posetu. Idem da proverim kako funkcioniše sistem kojim smo povezali podatke šest državnih institucija koji omogućava da država bude servis građana“, navela je Brnabićeva.

Ona je ocijenila da je to važan reformski i „revolucionaran projekat za Srbiju“ i najavila da će sa timom u Vladi Srbije i svim državnim institucijama nastaviti da radi na reformisanju državne uprave.

Napomićući da je posljednjih mjeseci posvećeno radila na tome da se Srbija uvede u red modernih država u kojima državna uprava radi efikasno i u funkciji građana.

„Lično ću se angažovati da svi zajedno radimo na ciljevima koji su veći i važniji od svakoga od nas pojedinačno“, poručila je Brnabićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se