20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ulična trka okupila preko 1.000 djece i mladih

ZVORNIK – U okviru programa obilježavanja Dana grada juče je održana Ulična trka koja je okupila predškolce i učenike čime je promovisana mladost koju Zvornik ima, sport i zdravo odrastanje.

Trku je otvorio gradonačelnik Zoran Stevanović koji je podsjetio da je ovo treća godina zaredom da se povodom Dana grada priređuje ovakva manifestacija.

–  Ovaj događaj pokazuje da je Zvornik grad mladosti, grad djece i mi ćemo i ubuduće sve činiti za afirmaciju naših mladih sugrađana. Lijepo je vidjeti ovoliko mladih na jednom mjestu, kao i vas koji ste došli da njih vidite i da im uveličamo njihov dan. Hvala vam što učestvujete na manifestacijama koje su priređene povodom Dana grada i hvala vam što volite svoj grad – poručio je Stevanović.

Ukupno su bile 22 trke, odvojeno za dječake i djevojčice, od predškolaca do srednjoškolaca. Dužina staza je iznosila od 50 do 800 metara, u zavisnosti od uzrasta, a najbolji su nagrađeni medaljama i diplomama, te slatkim paketima.

– Ova manifestacija je jedinstvena prilika da naš Atletski klub bude organizator ovakvog događaja i zahvaljujemo se Gradskoj upravi koja je prepoznala značaj toga, a i nama pružila priliku da promovišemo ovaj sport i zdrav život. Ova manifestacija sve više dobija na značaju, a njen cilj je da se što više djece uključi u sport, jer znamo da je trčanje nešto što podrazumijeva svaki sport i ovdje imamo priliku da svi, i sportisti i koji to nisu, protrče kroz naš grad. Trka je održana pod parolom „Za Zvornik! Za grad mladih“ i stvarno je prelijepa slika kada ovoliko mladih na jednom mjestu kroz sport pokazuju svoje kvalitete –  rekla je Slavica Mandić ispred Atletskog kluba Zvornik koji je bio organizator Ulične trke.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se