1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Trijumf Principa za titulu: Zvornik dobio košarkaški klub u Prvoj ligi

ZVORNIK – Košarakaši Principa pobjedom u gostima  nad Igmanom iz Istočne Ilidže u poslednjem kolu Mini lige za ulazak u viši rang, postali su prvaci Druge lige Republike Srpske  i ostvarili plasman u Prvu ligu RS.

U veoma uzbudljivom meču punom drame, nošeni na krilima Gorana Kovačevića, Velje Tijanića, Igora Krajišnika i Srđana Kovačevića  košarkaši Principa došli su do pobjede u triler završnici i nakon produžetka, zasluženo  slavili  sa 107:106, ( 24:21,25:24,21:20 ,24:29,12:13). Ljubitelji košarke, mogli su da uživaju u velikoj borbi, koševima u poslednjoj sekundi i pravom košarkaškom spektaklu u kojem su obje ekipe i pored ranije obezbijeđenog  plasmana u Prvu ligu pokazale želju da ostvare trijumf i budu prvaci Druge lige RS. Košarkaši Principa ostvarili su pobjedu u prvoj utakmici sa 98:82 i sa 16 poena prednosti putovali su na gostovanje Igmanu.

Košarkaši Igmana bili su u vođstvu većim djelom utakmice. Zvorničani su uspjevali da nekoliko puta dođu do izjednačenja, ali ne i da preokrenu rezultat. Prelomni momenat na utakmici se desio u poslednjoj četvrtini kada su košarkaši Principa presingom po cijelom terenu i brzim kontrama prešli u vođstvo. Kada se očekivalo mirno privođenje utakmice kraju, uslijedila je penal završnica. Šest sekundi prije kraja susreta  pri rezultatu  94:91 za Princip, uslijedio je napad Igmana u kojem je njihov najbolji grač Mrkajić sa pola terena uz zvuk sirene ubacio nevjerovatnu trojku za 94:94 i odveo svoju ekipu u produžetak.

U nastavku meča igralo se koš, za koš. Prosto je nestvarno bilo vidjeti na semaforu da je rezultat 100:100. Ipak košarkaši Principa zahvaljujuci boljoj koncentraciji i preciznošću Srđana Kovačevića sa slobodnih bacanja poveli su sa 107:106. Igrači Igmana imali  su 20 sekundi za napad i da ostvare pobjedu, međutim Zvorničani su odigrali fantastičnu odbranu, i zasluženo slavili.

Najefikasniji u ekipi Principa bio je Goran Kovačević Efi sa 37 poena, pratili su ga Igor Krajišnik sa 23p, Veljo Tijanić sa 20p, Kovačević Srđan sa 12p, Ognjen Matić 11p i Uroš Jović 4p. Najefikasniji u ekipi Igmana  bili su Mrkajić 26p, Perović 20p, Milidrag 20p i Kojić 19p. Sjajna utakmica obje ekupe koje su se zasluženo plasirale u Prvu ligu Republike Srpske.

Ono što je bacilo mrlju na ovu fantastiču utakmici jeste da susretu koji je odlučivao  o prvaku Druge lige RS nije bilo ni jednog predstavnika Košarkaškog saveza RS , koji i pored toga što se nisu udostojili da budu prisutni,  nisu se ni potrudili da obezbijede ni pehar pobjedničkom timu. Što je jako žalosno.

R.Ostojić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se