23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Svečanost priređena maturantima u čast

ZVORNIK – Svake godine u ovo vrijeme nasmejani maturanti okupljeni povodom završetka srednje škole i proslave maturske večeri defiluju glavnom gradskom ulicom. Tako je bilo i ove godine, 359 svršenih srednjoškolaca prošetali su od zgrade Gradske uprave do platoa ispred „Kasine“. Na proslavu maturske večeri ispratili su ih roditelji, po tradiciji gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i veliki broj sugrađana.

Gradonačelnik je, obraćajući se na svečanosti, poručio maturantima da će im Gradska uprava uvijek biti na usluzi.

– Draga naša djeca, dragi roditelji, dragi profesori i direktori, ispraćamo još jednu generaciju učenika kojim želim da u vremenu koje dolazi budu ponosni na svoj grad, na svoju školu, na svoje godine, svoje znanje, radne navike. Želim da sve to što znate iskoristite u vašem životu, u daljem školovanju, u zapošljavanju. Vaša Gradska uprava svima će biti na usluzi kao i do sada, i za stipendije onima koji idu dalje, i onima koji ostanu pomoći ćemo gdje god se može. Neka vas prati sreća i svako dobro u životu i srećno vam vaše matursko veče – rekao je Stevanović.

Direktorica SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić istakla je da je danas važan dan, ne samo za maturante i njihove porodice, nego i za naš grad.

– Ovo je jedna posebna generacija koja je znala da poštuje autoritet, da cijeni i to što stariji rade za njih. Do posljednjeg časa ste bili uzorni učenici, ponos grada i škole – rekla je Pisićeva koja je poželjela maturantima da ostvare svoje snove, da se trude da budu što bolji i uspješniji, ali da ne zaborave roditelje i profesore, i ovaj grad i ovaj dan.

Ona je naglasila da su Gradska uprava i gradonačelnik Stevanović u prethodnih 10 godina podržavali učenike u svemu, sa nagradama za najbolje, prevozom na takmičenja, poklonima i stipendijama za vukovce i sve ostale učenike, te dodala da je malo lokalnih zajednica koje se na tako odgovoran način odnose prema mladima.

Direktor TŠC-a Goran Grujić rekao je maturantima da su bezbrojne večeri pred njima, ali da je jedno matursko veče.

– Već sutra tražiće od vas da budete ozbiljni, tražiće da gledate šta i kako dalje, jer ste završili srednju školu. Ali, na to ne mislite večeras, već učinite sve da vam ovo veče protekne u dobrom raspoloženju i ostane u najljepšem sjećanju – poručio je Grujić.

Učenici generacije Bogdan Radović i Dragana Mitrović pročitali su prigodne govore u kojima su se zahvalili svima na podršci tokom srednje škole, roditeljima, profesorima,  gradonačelniku i Gradskoj upravi, drugovima.

Direktori škola dodijelili su Vukove diplome  za 19 vukovaca, kao i poklone učenicima generacije, pored Radovića i Mitrovićeve i Vladanu Spasojeviću i Jovici Krstiću, a Pisićeva je javno pohvalila i predsjednicu Savjeta učenika Aleksandru Tešić.

Uz tople riječi koje im je uputio, gradonačelnik Stevanović je svim maturantima uručio prigodne poklone.

Prethodno je na prijemu upriličenom u Gradskoj upravi za najbolje svršene srednjoškolce gradonačelnik nagradio vukovce sa po 200 KM, a učenike generacije sa po 300 KM.

A nakon defilea i svečanosti organizovane u centru grada, maturanti zvorničkih srednjih škola uputili su se na proslavu maturske večeri, jedni u motel „Viktorija“, a drugi u hotel „Kod Novaka“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se