4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Sudar titana u Zvorniku

Ako Zvornik treba nečim da opravda nedavno dobijeno status grada, onda su to ovakvi događaji, ali i činjenica da su naša dva sugrađanina Nikola Drobnjak i Mirko Ždralo sportisti koji našem gradu mogu da priušte ovakve događaje

Piše: Slavko Perić

27. Maja 2017. godine grad Zvornik prvi put u svojoj istoriji biće domaćin borilačkog spektakla. Ovom epskom događaju, pod pokroviteljstvom grada, možemo bez imalo skromnosti pripisati epitete evropskih razmjera, jer pored vrhunskih imena našeg profesionalnog boksa i kik boksa, učestvovaće i nekoliko boraca iz Evrope.

Ako Zvornik treba nečim da opravda nedavno dobijeno status grada, onda su to ovakvi događaji, ali i činjenica da su naša dva sugrađanina Nikola Drobnjak i Mirko Ždralo sportisti koji našem gradu mogu da priušte ovakve događaje.

Nikola, višestruki šampion BiH u kikboksu, pobjednik Balkanskog kupa i mnogih turnira u Evropi i regionu, okušaće se u disciplini K1, odnosno jednom višem rangu kik boksa, za koji je sasvim sigurno odavno dorastao.

Podsjetiću vas da je Drobnjak počeo svoju karijeru sa 22 godine, što je po nekim pravilima možda i suviše kasno, ali zakoni fizike i pravila ne važe kada su rad i trud u pitanju.

Drugi naš sugrađanin, Mirko Ždralo, nešto je sasvim drugo u tom smislu. Jedan je od onih koji su cijeli svoj život posvetili boksu, kako sopstvenom napretku, tako i stvaranju mnogih šampiona, koji prethodnih godina u svojim kategorijama vladaju olimpijskim boksom u Republici Srpskoj i BiH.

Castle of HonorPodsjetiću da je i Ždralo višestruko omladinski šampion BiH u olimpijskom boksu. U svom četvrtom profesionalnom meču predstaviće se zvorničkoj publici, sa namjerom da pokaže kako i u individualnim sportovima, pored ograničenih finansijskih sredstava, upornost može dovesti do dobrih rezultata.

O preostaloj dvojici domaćih boraca, naših sunarodnika i prijatelja, Manetu Matčeti i Srđanu Govedarici neću trošiti mnogo riječi. Siguran sam da ste već mnogo čuli o njima jer ta dva imena su sam krem našeg boksa i kik boksa. Borci pred kojima su padali mnogi titani svjetskog renomea. Dakle, ne postoji razlog da se ne vidimo u Zvorniku, 27. maja, na događaju koji je nazvan „Castle of honor“, jer biće to spektakl koji ćemo preptičavati budućim generacijama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se