5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Pala vlada Kosova

PRIŠTINA – Na vanrednoj sjednici kosovske skupštine izglasano je nepovjerenje kosovskoj vladi, javlja dopisnik B92 iz Prištine.

Za pad vlade glasalo je 78 poslanika, dok je njih 25 bilo protiv. Za sada se spekuliše i da će uslijediti novi izbori, a kao vjerovatan datum pominje se 25. jun, javlja dopisik.

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja vladi podnjela je Inicijativa za Kosovo, uz podršku Alijanse za budućnost Kosova i Samoopredeljenja, kao i 12 poslanika iz partija na vlasti.

Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je na početku skupštinske sjednice da je prijedlog za izglasavanje nepovjerenja vladi „politički, bez argumenta i da za cilj ima sakrivanje ranijih koruptivnih afera“.

„Peticija ima za cilj destabilizaciju zemlje i cilj je sakrivanje koruptivnih afera od ranije. Mi imamo najviše uspjeha u borbi protiv ekstremizma, migracije i korupcije. Ova vlada je sprovela mnoge reforme, naslijedili smo dugove od ranije ali smo ispunili obaveze i povećali budžet, otpisali smo dugove i ostvarili budžetsku stabilnost. To govori o kredibilitetu ove vlade“, rekao je Mustafa, prenosi RTK 2.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se