9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Održan treći Susret komunalnih policajaca

ZVORNIK – Zvornik je juče bio domaćin trećeg Susreta komunalnih policajaca koji je okupio oko 70 komunalnih policajaca iz 28 gradova i opština Republike Srpske.

Učesnike je pozdravio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je istakao je da je odlična inicijativa da se komunalni policajci Republike Srpske okupljaju i da razmjenjuju iskustva u svom radu.

– To je to vrlo ozbiljan i odgovoran posao, koji na ovim prostorima, prema mom mišljenju, nije zaživio u punom kapacitetu. Dobro je da se družite, da imate kontakte, jer iz toga proizilaze i neki zaključci o pravima i obavezama za koje se treba boriti, što svakako doprinose kvalitetu rada u ovoj oblasti – rekao je Stevanović u obraćanju okupljenima.

Načelnik Komunalne policija grada Zvornika Goran Pisić naglasio je da je osnovni razlog ovih susreta razmjena iskustava iz prakse.

– Iznosimo probleme koji nas muče u toku našeg rada, a koji su opravdani i realni, i  koje, kada ih uokvirimo u prijedloge, upućujemo ka Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske sa ciljem izmjene propisa koji su važeći za naš rad. Prethodni susret komunalnih policajaca održan je 2011. godine, takođe u Zvorniku, kada su prijedlozi koje smo tada izneli doveli do izmjena Zakona o komunalnoj policiji, što je za nas veoma značajno –  rekao je Pisić koji je dodao da je susret prilika i da se kolege druže.

Treći susret komunalnih policajaca Republike Srpske održan je u organizaciji Komunalne policije grada Zvornika, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se