15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Naš grad bio domaćin 2. Izložbi pasa CAC BiH Zvornik

ZVORNIK – U organizaciji Regionalnog kinološkog društva „Kanis“ i uz suorganizatora Gradsku upravu Zvornik, u našem gradu juče je održana 2. Izložba pasa Cac BiH Zvornik na kojoj su izlagači iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Republike Srpske i Federacije BiH predstavili 207 pasa.

Za najljepšeg psa izložbe proglašen je zlatni retriver Mojito Pležr Storm Ber Ov Gold (Mojito Pleasure Storm Bear Of Gold), vlasnika Marije Vojnović iz Kovina, dok je najljepši mladi pas izložbe rotvajler Kasper Crni Vitez (Casper), vlasnika Milutina Petrovića iz Loznice.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je pozdravio izlagače i posjetioce, te se zahvalio Kinološkom društvu, jer je drugi put zaredom priuštilo ovakav događaj u Zvorniku.

– Želim da se svi lijepo osjećate u našem gradu, izlagačima želim mnogo sreće i dobrodošli i narednih godina – rekao je gradonačelnik.

Vladimir Stevanović, predsjednik „Kanisa“, podsjetio je da je prošlogodišnja izložba bila veoma uspješna, te da je njena organizacija ocijenjena najvišim ocjenama.

– I ove godine smo takođe na vrhunskom nivou što pokazuje i broj prijavljenih pasa, dok sve izložbe u okolini imaju 120-130 pasa, tako da je sigurno da smo u tom pogledu najbolji u BiH. Ovdje smo se danas i lijepo družili, a brojni izlagači čiji smo danas domaćini  oduševljeni su našim gradom i ambijentomi – istakao je Stevanović.

Predsjednik „Kanisa“ još jednom se zahvalio Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Stevanovićem koji su i ove godine pomogli da se organizuje ovakav događaj u Zvorniku.

Sudije na današnjoj izložbi bili su Predrag Uzelac, predsjednik Kinološkog saveza Republike Srpske, Nedim Šuta iz Sarajeva, Darko Živanović, jedan od najboljih svjetskih sudija iz Beograda i Darko Drobnjak, takođe poznati internacionalni sudija iz Beograda.

Nakon ocjenjivanja izabrani su pored najljepšeg psa izložbe i najljepšeg mladog psa, i najbolji mladi vodič, najljepše štene od 3 do 6 mjeseci, najljepši mladi pas od 6 do 9 mjeseci, najljepši veteran, najljepši odgajivački par, najljepša odgajivačka grupa, pobjednici po FC grupama od prve do desete grupe, tri psa starosti od 9 do 18 mjeseci, te pored najljepšeg psa izložbe i osvajači drugog i trećeg mjesta.

Održana je i Specijalka Eks-JU goniča, odnosno lovnih pasa koji su nastali na prostorima bivše Jugoslavije gdje je takođe izabran najljepši pas.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se