8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Moja priča : PRO-Budućnost

ZVORNIK – U Zvorniku je danas upriličen događaj pod nazivom „Moja priča:PRO-Budućnost“ koji je realizovan u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, a čiji je cilj da doprinese izgradnji povjerenja među svim građanima BiH.

Koordinator projekta Siniša Sajević rekao je da su građani Zvornika imali priliku da čuju priče tri žrtve rata iz jednog ličnog ugla i razumijevanja i stradanja.

– Ovo nije klasično svjedočenje nego priče tri predstavnika tri etnička naroda koji imaju jedinstvenu poruku da su u proteklom ratu stradala sva tri naroda, svi učesnici rata, da je svaka žrtva teška i da se tu ne mogu praviti razlike. Na ovakvim skupovima vidi se da se naša tri govornika veoma dobro razumiju, bez obzira na ime, prezime, religiju, etničku pripadnost. Ako je neko bio žrtva, on je bio žrtva i to je ono što mi mladima moramo prenijeti. Na taj način moramo otvarati ove teme, da ne možemo suditi jednom narodu prema pojedincima i da izvučemo pouku iz tog perioda, a to je da moramo živjeti zajedno, da je BiH država svih naroda, sa svojim entitetima, da se moramo poštovati, da moramo razumjeti svoju kulturu i različitost, ali i svoju sličnost – rekao je Sajević.

Današnji govornici bili su Anđelko Kvesić iz Busovače, Mara Milanković-Daradan iz Dervente i Alma Nomić iz Doboj Juga.

Projekat sprovodi CRS u saradnji sa Fondacijom „Mozaik“, Karitasom BiH, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka. Grad Zvornik je ušao u projekat u decembru prošle godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se