9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Koncert KUD-a „Sveti Sava“ u okviru obilježavanja Dana grada

ZVORNIK – Kulturno umjetničko društvo „Sveti Sava“  održalo je koncert u okviru obilježavanja Dana grada Zvornika na kome je učestvovalo oko 150 članova ovog društva.

Kao i uvijek kada priređuju ovakve događaje i ovaj koncert je pružio trenutke uživanja zvorničkoj publici.

Predsjednik društva Dragan Golić rekao je da svake godine organizuju godišnji koncert u aprilu, mjesecu kada su 2004. godine registrovani.

– Ove godine željeli smo da taj koncert održimo u okviru obilježavanja Dana grada i to je naš poklon gradu. Potrudili smo se da pripremimo lijepu scenografiju i rasvjetu, a najbitnije je i da smo premijerno izveli igre iz Pčinje koje smo spremali oko pola godine u koreografiji Dejana Milisavljević Zvečanac. Nastupio je naš Prvi izvođački ansambl, djeca iz škole folklora i Dječiji ansambl i vokalni solista Nikolina Dragutinović. Njih je pratio orkestar Folklornog ansambla „Đido“ iz Bogatića. Izveli smo igre iz Šumadije, Crnorječja i Kosova, dok je Dječiji ansambl izveo igre iz škole folklora – rekao je Golić.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je predsjedniku i umjetničkom rukovodiocu KUD-a Draganu i Slavici Golić sliku Zvornika i cvijeće, te prigodne poklone članovima Prvog izvođačkog ansambla. On im je čestitao na uspješnom radu čiji se dobri rezultati vide i izvan našeg grada i Republike Srpske.

Gradonačelnik Stevanović je poručio da gdje god da nastupaju, oni na najljepši način predstavljaju Zvornik. On im se zahvalio i na tome i što okupljaju djecu, uče ih tradiciji i pravilno usmjeravaju u svakodnevnom životu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se