5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Gradska uprava prikupila papir i plastične flaše za akciju osnovaca

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik prikupila je stari papir i plastične flaše za akciju Savjeta učenika zvorničke Osnovne škole „Sveti Sava“ koji se na ovaj način uključio u Kampanju Gradske uprave „April mjesec čistoće“.

Učenici su ovaj reciklažni otpad danas preuzeli i prema ranijem dogovoru predali ga Angrosirovinskoj radnji „Sara“.

Veljko Sandić, predsjednik Savjeta učenika škole „Sveti Sava“, rekao je da su prošle nedelje krenuli u realizaciju najavljenih aktivnosti koje su vezane za selektivno sakupljanje otpada i njegovu pripremu za dalju reciklažu.

– U našem školskom dvorištu postavljene su kante u koje se odlažu odvojeno papir, limenke i pet ambalaža, a danas smo po pozivu zaposlenih u Gradskoj upravi došli po stari papir i plastične flaše koje su oni prikupili za nas kao znak podrške za našu akciju i ovim putem mi im se zahvaljujemo. Sav prikupljeni otpad odvoziće Angrosirovinska radnja „Sara“, a mi smo na ovaj način dali skroman doprinos Kampanji „April mjesec čistoće“ – rekao je Veljko.

Prema riječima Milanke Jovanović, vlasnice Angrosirovinske radnje „Sara“, reciklaža je budućnost i veoma je bitno da omladina dobije informacije o tome, jer su oni nosioci ovakvih projekata u budućnosti, a sve sa ciljem uređenja životne sredine.

– Gradska uprava organizuje i podržava mnoge aktivnosti na uređenju našeg grada, a između ostalog je prepoznala i ovu aktivnost. I „Sara“ će podržati svaku aktivnost ove vrste – rekla je Jovanovićeva.

U okviru kampanje „April mjesec čistoće“ koja traje i tokom maja, predstavnici Komunalne policije grada Zvornika ranije su u školi „Sveti Sava“ održali predavanja iz ekologije i tada je osmišljena akcija prikupljanja papira, limenki i pet ambalaže čiji je nosilac Savjet učenika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se