15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

FK Drina organizuje prvi fudbalski turnir za djecu „Drina Kup“

ZVORNIK – Ove godine će se po prvi puta organizovati ozbiljan fudbalski turnir za djecu uzrasta 2004, 2005,  2006, i 2007. godište na gradskom stadionu u Zvorniku,  zadnjeg vikenda mjeseca maja 27. i 28.05.2017. godine.

Prvi internacionalni fudbalski turnir za pjetliće “Drina Kup”, organizuje fudbalski klub Drina Zvornik, a koordinator svih aktivnosti je trener Goran Škiljević koji u klubu brine o najmlađim uzrastima.

Ovo će biti prvo ozbiljno okupljanje djece iz cijele regije u gradu Zvorniku, a želja organizatora je da sve protekne na visokom nivou. Javili su se i prvi pokrovitelji turnira koji će doprinijeti da se gosti u Zvorniku tog dana osjećaju ugodno.

Utakmice će se igrati dva dana po kup sistemu, na skraćenim terenima 6+1. Prvog dana igraće 2005. i 2007. godište, a drugi dan nastupit će 2004. i 2006. godište. Maksimalan broj ekipa učesnica na turniru je 30 za sve uzraste, a generacija sve svoje utakmice mora odigrati za jedan dan.

Do sada su dolazak na ovaj turnir potvrdile i najzvučnija imena iz regije i regiona, pa će u Zvorniku prodefilovati buduće fudbalske zvijezde iz akademije Crvene Zvezde Beograd, Sloboda Tuzla, Radnik Bijeljina, Loznice i mnogi drugi.

Organizatori pozivaju sve Zvorničane da tog dana posjete gradski stadion i uživaju u čarima bubamare koju će izvoditi mladi gosti našeg grada.

Ekipe se još uvijek mogu prijaviti s tim da je broj mjesta ograničen. Svi zainteresirani mogu se informisati pozivom na broj +38766938939. Kada se ispuni kvota timova koja omogućava odigravanje svih utakmica u jednom danu, za jednu generaciju koja nastupa, završiće se proces prijava.

Goran Škiljević o svemu ovom kaže:

Ideja je nastala puno ranije jer smo kroz razgovor sa roditeljima uvidjeli da svi prave slične turnire, a na kojima FK Drina Zvornik redovno gostuje, pa smo uvidjeli da je red da i mi budemo domaćini.

FK Drina Zvornik je klub duge tradicije i slavnog imena, pa će tako i organizacija ovog turnira morati biti na visokom nivou. Zahvaljujem se rukovodstvu kluba koje ima razumjevanja za naše aktivnosti i daje punu podršku, veliko hvala gradskoj upravi Zvornika koja je generalni pokrovitelj turnira kao i svima drugima koji će pomoći da ugostimo sve mališane koji nam dolaze tog vikenda iz svih gradova u okruženju, ali i iz Sarajeva i Beograda. Nadam se da će se ostvariti svi planovi i zacrtani ciljevi kako bi ovaj turnir postao tradicija u našem gradu na Drini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se