18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Đoković uz dosta muke do prve pobjede bez Vajde

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu u svom prvom meču nakon što je otpustio dugogodišnji stručni štab.

Đoković je poslije dosta problema i preokreta u trećem setu savladao Španca Nikolasa Almagra 6:1, 4:6, 7:5.

Novak se mučio u srijedu u Madridu kao i na prethodnim turnirima ove sezone, opet je bilo previše oscilacija u njegovoj igri, ali je ostvario prvu pobjedu u novoj eri bez Marjana Vajde u svom stručnom štabu.

Srbin će u sljedećem kolu igrati sa boljim iz meča Žil Simon – Felisijano Lopes. Na teren će već u četvrtak.

Pošto je očajno odigrao prvi gem i napravio tri neiznuđene greške, ekspresno je vratio ispušteni brejk i počeo seriju gemova. Forhend ga je odlično služio i za manje od pola sata je dobio prvi set.

Početkom drugog odbio je nalet rivala i činilo se da je blizu trijumfa, ali je tada je počela velika borba jer 31-godišnjak iz Mursije nije želio da odustane. Konstantno je prijetio, dva puta se izvlačio od 15:40 i brejkom u finišu izborio treći set.

Pun samopouzdanja otvorio je taj dio igre brejkom i bio na pola puta do senzacionalnog trijumfa, kada se Đoković vratio. Sačekao je Novak nešto slabiji gem protivnika i uspio da izjednači.

Đoković loše počinje odlučujući set, Almagro koristi drugu brejk šansu koju sigurnim servisom kapitaluzije u 3:0, ali Srbin ne podleže pritisku, brzo uzvraća udarac i vraća brejk za 3:3.

Uslijedio je period odličnog servisa obojice tenisera, ali prvi pada Almagro što Đoković ne propušta da iskoristi za brejk na 6:5, a onda poslije prisiljava Španca na grešku i dobija meč.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 5.439.350 evra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se