18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Aktivnosti zvorničkog Crvenog krsta u Nedelji Crvenog krsta

ZVORNIK – U okviru Nedelje Crvenog krsta predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik uručili su danas pet bebi paketa porodiljama u porodilištu zvorničke Bolnice koje je obezbijedio Crveni krst Republike Srpske.

Sekretar zvorničkog Crvenog krsta Danojka Mićić rekla je da se Nedelja Crvenog krsta obilježava od 8. do 15. maja, kao i da je ovogodišnji slogan „Svuda za sve“.

– Naša Gradska organizacija sprovešće niz aktivnosti u toku ove Nedelje. Danas smo uručili bebi pakete, a predviđeno je i da obiđemo deset porodica u stanju socijalne potrebe i da im uručimo higijenske pakete. U naše osnovne škole dostavili smo 800 markica Crvenog krsta, a sredstva od njihove prodaje namijenjena su finansiranju aktivnosti podmlatka i omladine Crvenog krsta. Takođe smo planirali da maturantima naših srednjih škola koji su ove godine prvi put dobovoljno darivali krv uručimo zahvalnice. U okviru ove Nedelje u SŠC „Petar Kočić“ biće izvedena i pokazna vježba iz pružanja prve pomoće – rekla je Mićićeva.

Ona je najavila i da će u ponedeljak, 15. maja, biti održano Regionalno takmičenje iz prve pomoći, te dodala i da se u prostorijama gradskog Crvenog krsta vrši podjela nove, kao i polovne garderobe i obuće.

– U promociji Crvenog krsta tokom Nedelje veoma značajnu ulogu imaju mladi volonteri i oni su uključeni u realizaciju brojnih aktivnosti. Trudimo se da sve oblasti djelovanja naše organizacije budu zastupljene u Nedelji Crvenog krsta koja se i obilježava sa ciljem da se ljudi podsjete koji je značaj ove organizacije, koje su njene aktivnosti, kao i da se istakne koliko je važno biti human i pomagati ljudima kojima je pomoć potrebna – istakla je Mićićeva.

Ona je rekla da zvornički Crveni krst ima dosta volontera i aktivista, te da su sugrađani prepoznali rad ove organizacije. Mićićeva je naglasila i da su Zvorničani izuzetno humani, a posebno su humanost pokazali u najtežim situacijama, kakve su bile kada su Zvornik pogodile poplave.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se