18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornički džudisti nastavili da nižu uspjehe

ZVORNIK – Predhodnog vikenda zvornički džudisti ostvarili su zapažen rezultat na Prvenstvu Republike Srpske za starije pionire i juniore održanom u Bijeljini. Džudisti Srpskog sokola su, takmičeći se u dvije uzrasne kategorije, osvojili 6 zlatnih, 6 srebrnih i 3 bronzane medalje.

Zlatnom medaljom i naslovom prvaka Republike Srpske za ovu godinu okitili su se, u konkurenciji starijih pionira, Marko Rosuljaš, Tamara Pantić, Bogdan Vuković i Zorica Popović, a u konkurenciji juniora Vasilije Vujićić i Teodora Božović.

Osvajača zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja izborili su učešće na Prvenstvu BiH koje će biti održano 7. maja u Bihaću.

– Ovo je jedan od većih rezultata našeg kluba na nekom od prvenstava Republike Srpske s obzirom da smo osvojili 6 naslova prvaka Republike Srpske.Takođe, proglašeni smo za najbolji klub u generalnom plasmanu u uzrastu starijih pionirki – rekao je Dragan Božović, predsjednik ovog najuspješnijeg sportskog kolektiva u Zvorniku.

Sportski direktor kluba Ognjen Pavlović istakao je da na Prvenstvu BiH očekuju još bolji rezultat.

– Imamo dovoljno vremena da ispravimo greške takmičara, tako da očekujemo još bolji rezultat – rekao je Pvlović ocijenivši da je ovo jedna od talentovanijih generacija zvorničkog Džudo kluba.

Treneri Dane Pepić, Dalibor Bošković, Rajko Mirković, Pavlović i Božović koji su spremali i vodili  takmičare do ovog rezultata, izrazili su zadovoljstvo onim što je do sada postignit, te najavili još bolje rezultate na Prvenstvu BiH. Cilj ovog kluba u ovoj godini je da osvoji 6-9 naslova prvaka BiH. Time bi osvajači osigurali vizu za Balkanska i Evropska prvenstva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se