18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Uspješno provedena akcija čišćenja i ozelenjavanja u TŠC-u

ZVORNIK – U okviru Kampanje „April mjesec čistoće“ danas su Savjet učenika i rukovodstvo Tehničkog školskog centra sproveli akciju čišćenja i ozelenjavanja u dvorištu ove škole. Prostor je uljepšan sa sadnicama ptuje i cvijećem koje je obezbijedila Gradska uprava Zvornik.

Direktor škole Goran Grujić rekao je da je odziv učenika bio izuzetno dobar, ocijenivši akciju veoma uspješnom. On je dodao da ova škola svake godine učestvuje u Kampanji Gradske uprave „April mjesec čistoće“ koja uvijek za rezultat ima ljepše i čistije dvorište.

– Za akciju se prijavilo preko 100 učenika i svi su aktivno uzeli učešća u njoj. Posađeno je 15 stabala ptuje i dosta jednogodišnjeg i višegodišnjeg cvijeća, učenici su očistili dvorište i oko dvorišta, dok su naši radnici prethodno pokosili travu – rekao je Grujić.

Predsjednik Savjeta učenika škole Ivan Manojlović rekao je da su se danas učenici pokazali kao čuvari prirode, te da bi slične akcije trebalo sprovoditi češće.

– Današnja akcija poklopila se i sa obilježavanjem Sedmice srednjoškolaca čiji je cilj promovisanje rada Savjeta učenika, realizovanje zajedničkih aktivnosti, ali i druženje učenika. Tako smo u ponedeljak u školi imali projekciju jedne komedije, juče priredbu u Domu omladine koju su izveli učenici Recitatorske i Dramske sekcije, danas ovu akciju, a planirane su aktivnosti i za naredna dva dana – rekao je Manojlović.

U okviru Kampanje Gradske uprave „April mjesec čistoće“ zasađeno je 100 sadnica topole na gradskoj plaži, a novim sadnicama biće uljepšane i zelene površine u gradu, očišćeno izletište „Kaplan“ i Đurđev grad, kao i dječija igrališta, te uklonjene divlje deponije po mjesnim zajednicama. Komunalna policija Grada Zvornika održala je predavanja o zaštiti životne sredine sa akcentom na recikliranje otpada u Dječijem vrtiću i Osnovnoj školi „Sveti Sava“, dok će u saradnji sa Marketima „Zvorničanka“ biti vršena podjela platnenih torbi sa ciljem smanjenja otpada od najlonskih kesa u prirodi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se