18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Udarila ih struja od 25.000 volti

PRIJEDOR – Erol Sarač (18) i Lana Čolić (18) iz Banjaluke teško su povrijeđeni proteklog vikenda kada ih je prilikom penjanja na željeznički vagon udarila struja od 25.000 volti u mjestu Trnopolje kod Prijedora.

Nesreća se dogodila u nedjelju u 19.40 časova. Grupa tinejdžera, koja je krenula na željezničku stanicu u Trnopolju, nedozvoljeno se kretala željezničkom prugom, piše Glas Srpske.

Kako saznajemo, mladić i djevojka u jednom momentu izdvojili su se od svojih drugova i popeli se na krov jednog od starih vagona, usljed čega je došlo do strujnog udara.

Povrijeđeni su ubrzo kolima Hitne pomoći prevezeni u prijedorsku bolnicu, gdje im je ukazana ljekarska pomoć. Zbog težine povreda oni su na dalje liječenje upućeni u Univerzitetski klinički centar RS.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi, navodeći inicijale, juče su rekli da su E. S. i L. Č. u ovu bolnicu dovezeni u nedjelju u 21.50 časova sa teškim povredama.

– Zdravstveno stanje oba pacijenta za sada je stabilno, ali sve dalje prognoze su preuranjene i krajnje neizvjesne – rekao je načelnik Klinike za anesteziju i intezivno liječenje u UKC RS Darko Golić.

O ovoj nesreći i juče se pričalo u Prijedoru.

– Grupa momaka i djevojaka bila je tu u obližnjem selu, gdje im je prijatelj proslavljao rođendan kod djeda. Kada su se vraćali zamalo da izgube glavu zbog svojih tinejdžerskih nestašluka. Ne znam šta ih je navelo da se penju na vagon. Dobro je da su djeca živa – kazao je mještanin, koji nije želio da mu objavimo ime.

Kako su saopštili iz „Željeznica Republike Srpske“ tinejdžeri su hodali prugom i penjali se na vagone, uprkos postavljenom znaku i upozorenju skretničara.

– Popeli su se na stara teretna kola koja su bila na četvrtom kolosijeku i tako su ušli u zonu opasnosti od strujnog udara zbog blizine kontaktne mreže u staničnom dijelu – objasnili su u „Željeznicama RS“.

Apeluju na pješake da radi svoje bezbjednosti poštuju propise i ne hodaju prugom na mjestima gdje to nije dozvoljeno, jer je elektromreža pod naponom.

U Policijskoj upravi Prijedor, navodeći inicijale, rekli su da je policija nakon uviđaja o ovom slučaju obavijestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

– Istraga je dalje nastavljena s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojima se dogodio ovaj slučaj – kazali su u prijedorskoj policiji.

Poginuli

Od početka godine na području BiH od strujnog udara smrtno su stradale dvije osobe. Tako je krajem februara tijelo mladića, čiji identitet nije saopšten, pronađeno na šinama u blizini željezničke stanice Alipašin most u Sarajevu. Pretpostavlja se da se mladić pokušao popeti na stub da skine nekakav metal i da ga je ubila struja. Sličan slučaj dogodio se i istog mjeseca u Mostaru, gdje je pored stuba za električnu energiju pronađeno beživotno tijelo B. H. iz Kaknja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se