9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Sjednica Skupštine grada Zvornika: Poskupio odvoz smeća, SDA ostao bez odbornika!

ZVORNIK – Na današnjoj 5. redovnoj sjednici Skupštine grada Zvornika odbornici su usvojili Izvještaje o radu sa finansijskim izvještajima javnih ustanova čiji je osnivač Grad Zvornik za 2016. godinu

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović istakao je da je u svim ustanovama vidljiv napredak te da će se težiti još boljim rezultatima.

Odbornici su između ostalog usvojili i Program razvoja sporta na području grada Zvornika 2017-2020 godine.

– Nakon ovog programa biće donesena Strategija razvoja sporta gdje ćemo akcenat staviti prije svega na školske sportove i uključivanje što većeg broja djece u sport, jer je to osnov zdravog odrastanja i formiranja dobrih sportista i dobrih rezultata – istakao je Ivanović.

Usvojena je i Odluka o utvrđivanju kriterijuma kategorizacije sportova, sportskih grana, uslova za finansiranje sporta i raspodjeli sredstava sportskim organizacijama grada Zvornika za 2017. godinu prema kojoj su ukupno planirana sredstva za ovu namjenu u budžetu grada Zvornika 450.000 KM. Raspodjela sredstava izvršena je na osnovu kriterijuma za rangiranje sportova i sportskih organizacija, ranga takmičenja i osnovnih troškova za funkcionisanje sportske organizacije.

Gradska Skupština donijela je i Program zajedničke komunalne potrošnje za tekuću godinu po kome će iz gradskog budžeta za tu namjenu biti izdvojeno 950.000 KM i to za održavanje javne higijene, javnu rasvjetu u naseljenim mjestima, za zimsko održavanje ulica, trotoara i naseljenih mjesta i lokalnih puteva, sanaciju dijela lokalne deponije i uklanjanje divljih deponija, za subvenciju za lokalnu deponiju, održavanje javnih saobraćajnih površina i saobraćajne signalizacije i zoohigijenu.

Na današnjem zasijedanju usvojena je i Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o cijenama i načinu naplate komunalnih usluga. Odluku o cijenama prema kojoj se povećava cijena odvoza smeća usvojio je Nadzorni odbor AD „Vodovod i komunalije“ a iz razloga povećanja troškova deponovanja otpada na Regionalnoj deponiji Crni vrh, kao i povećanja cijena transportnih troškova zbog veće udaljenosti novog mjesta odlaganja.

– Od 1. januara ove godine moramo svo smeće deponovati na Regionalnu deponiju i to je razlog zašto je došlo do povećanja cijene odvoza sa 6 na 8 KM. Ova cijena bi morala sigurno i više rasti da iz gradskog budžeta nije planirano 100.000 KM na ime subvencije odvoza smeća – rekao je Ivanović.

Gradska skupština usvojila je i Odluku o utvrđivanju naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta za 2017. godinu koju su investitori koji grade objekte obavezni da plate. U namjeri da se stimuliše proizvodnja, odnosno ulaganje u proizvodne pogone, novom Odlukom povećani su procenti umanjenja naknade i razdvojeni proizvodni pogoni prema veličini korisne površine.

Na današnjoj sjednici saopšteno je i da će, na osnovu lične odluke, odbornik Kluba SDA/SBB Elmedin Bošnjak u narednom periodu djelovati kao nezavisni odbornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se