8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Putin čestitao Vučiću pobjedu

MOSKVA – Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Aleksandru Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima, saopštila je danas pres sužba Kremlja.

„Vaša ubjedljiva pobjeda ukazuje na široku podršku naroda vašim naporima usmjerenim na rješavanje hitnih ekonomskih i društvenih zadataka, sa kojima se Srbija suočava, kao i na sprovođenje smislene i uravnotežene spoljne politike“, navedeno je u čestitki predsjednika Putina, preneo je TASS.

Putin je, takođe, naveo da je u Rusiji Vučić poznat kao veliki pristalica jačanja prijateljskih odnosa između dveju zemalja.

Predsjednik Rusije je istakao da je uvjeren da će aktivnosti Aleksandra Vučića kao šefa države doprijeneti daljem razvoju rusko-srpskog strateškog partnerstva za dobrobit oba naroda.

Peskov: Kremlj „impresioniran Vučićevom pobjedom“

Kremlj je impresioniran pobjedom premijera Aleksandra Vučića na izborima za predsjednika Srbije, izjavio je danas portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, istakavši Vučićevu posvećenost razvoju odnosa sa Moskvom.

„Svakako, Moskva pozdravlja sve političke snage u Srbiji koje pozivaju na dalji razvoj naših bilateralnih odnosa. Vučić to podržava, te smo stoga, naravno, impresionirani što je on uspio da obezbijedi pobjedu na izborima“, rekao je Peskov novinarima, prenosi Tas s.

Peskov je napomenuo da je novog predsjednika Srbije izabrao srpski narod, a ne ruski predsjednik Vladimir Putin, te da je neprimjereno tvrditi da je Putinova podrška Vučiću možda uticala na glasače.

„Mi veoma cijenimo naše odnose koji imaju duboke istorijske korijene, prilično široku sadašnjost i obećavajuću budućnost“, istakao je on.

Peskov je odbio da komentariše pitanje o Vučićevom stavu prema Kosovu, napominje ruska agencija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se