12 C
Zvornik
19. април 2024.

Prvo mjesto na Sajmu preduzetništva

ZVORNIK – Na devetom regionalnom Sajmu omladinskog preduzetništva održanom u Vlasenici, na kome je nastupilo 28 kompanija i više od 140 srednjoškolaca, iz Srebrenice, Zvornika, Milića, Vlasenice i Bratunca, naši učenici su osvojili prvo mjesto u kategoriji „Najbolja poslovna ideja“ sa svih 100 bodova. Ovaj uspjeh je djelo učenika iz odeljenja IV 7, odnosno Ane Ristić, Slađane Tomić, te Milice i Vedrane Milošević, a mentor im je bila profesorica Rada Tomić. Njihova poslovna ideja je bilo preduzeće za izradu projekata „Atelje“, a ona je realizovana u školi na časovima praktične nastave tokom ove školske godine.

– Cilj sajma je bio da učenicima omogući da bolje shvate motive za pokreatnje preduzetničkog biznisa i da im pomogne da definišu svoje preduzetničke ideje, te da ih procijene i pripreme za praktičnu primjenu. Iskreno, očekujem da će ovaj projekat doprinijeti daljoj promociji i popularizaciji preduzetništva među učenicima i nastavnicima i u još većoj mjeri uticati na jačanje svijesti o njegovom značaju za dalji razvoj naše ekonomije i društva u cjelini – rekla je Tomićeva.

Školu su na Sajmu predstavljala četiri poslovna projekta za koje je pored Rade Tomić učenike pripremao i Ljubiša Ševkušić. Sajam je organizovalo udruženje „Prijatelji Srebrenice“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se