4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Osnovci u posjeti srednjoj školi

ZVORNIK – U zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ održana je manifestacija „Otvorena vrata“ u okviru koje su učenicima devetih razreda pet osnovnih škola sa teritorije grada Zvornika prezentovane mogućnosti za upis u prvi razred srednje škole. Prevoz za dolazak učenika škola koje se nalaze van gradskog područja obezbijedila je Gradska uprava Zvornik.

Učenicima je prikazan plan upisa, opremljenost škole, izvedeni eksperimenti iz pojedinih predmeta, te omogućen obilazak svih kabineta i fiskulturnih sala.

Direktorica škole Biljana Pisić rekla je da se radi o tradicionalnoj manifestaciji koja liči na otvorena vrata na fakultetima gdje oni prezentuju zanimanja srednjoškolcima.

– Važno je napomenuti da su svi profesori danas aktivni i da su u službi budućih učenika kako bi im pokazali koja zanimanja ćemo upisati ove godine, koji su pedagoški standardi, zbog čega sam sigurna da će najveći broj ovih učenika upisati srednju školu kod nas – istakla je Pisićeva.

Ove godine u SŠC „Petar Kočić“ biće upisana tri odjeljenja gimnazije opšteg, te jedan društveno-jezičkog smjera, dva medicinskog smjera, po jedan ekonomskog, bankarskog i trgovačkog tehničara, te jedan razred ugostitelja, smjer kuvar.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se