18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

“Nije mi problem nazvati Dodika“

Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović, nakon sjednice Predsjedništva SDA održao je konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o zaključcima sjednice, ali i o funkcionisanju vlasti na nivou BiH.

Podsjećamo, na sjednici Predsjedništva SDA donesena je odluka da se Senad Šepić isključi iz te stranke, dok su Šemsudin Mehmedović, Salko Sokolović i Sadik Ahmetović dobili javni ukor.

„Svi su oni imali akumulaciju postupaka zbog koje je donesena ovakva odluka“, pojasnio je Izetbegović.

Dodao je da javni ukor predstavlja „žuti karton“ za ove poslanike u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Izetbegović smatra da je bilo jako važno usvojiti akcize, te samim tim doći do milijardu evra investicija u BiH.

„To bi bitno popravilo stanje, dakle radila bi se infrastruktura, skoro sve dionice autoputa, 97 kilometara. Sve ono što je ustvari neophodno u saobraćajnoj infrastrukturi u BiH. Smatram da je ovo jedno politikantsko jeftino pribavljanje političkih poena, koje mislim da će se uskoro završiti“, rekao je Izetbegović.

Odgovorio je i na novinarsko pitanje o funkcionisanju koalicija na svim nivoima te prokomentarisao „da tu ima puno sujeta“.

„Meni nije problem, čak, Milorada Dodika nazvati da neki hajr u ovoj zemlji napravimo“, rekao je član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, pišu Vijesti.ba.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se