12 C
Zvornik
19. април 2024.

Komunalna policija realizuje predavanja u OŠ „Sveti Sava“

ZVORNIK – U okviru Kampanje „April mjesec čistoće“ danas su predstavnici Komunalne policije Grada Zvornika održali predavanja iz ekologije sa akcentom na odlaganje i recikliranje otpada kojima su obuhvaćeni učenici od prvog do petog razreda.

Komunalni policajac Snežana Sandić rekla je da će pored učenika nižih razreda, aktivnostima biti obuhvaćeni i učenici viših razreda.

– Sa rukovodstvom škole došli smo na ideju da za učenike nižih razreda organizujemo predavanja, a da učenici viših razreda ozbiljnije uzmu učešće u Kampanji, obzirom da već posjeduju odgovarajuća znanja, tako da će oni biti nosioci akcije prikupljanja pet ambalaže, limenki i papira koje će preuzimati preduzeće za otkup sekundarnih sirovina. Na ovaj način objedinjujemo teoriju i praksu i učenici dobijaju kompletnu sliku kako se to reciklira otpad i gdje se dalje koristi, a krajnji cilj je podizanje svijesti o značaju zaštite okoline, kao i o značaju kontinuirane brige svakog pojedinca o životnoj sredini – rekla je Sandićeva.

Direktor škole Radomir Petrović istakao je da su ovakva predavanja izuzetno korisna za učenike.

– Već od prvog razreda učenici treba da se uče da brinu o prirodi i pohvalno je što se organizuju ovakve aktivnosti. Sa predstavnicima preduzeća za otkup sekundarnih sirovina dogovorili smo da u školskom dvorištu postave kontejnere u koje će učenici odlagati pet ambalažu, limenke i papir. Nosilac ove aktivnosti biće Savjet učenika kome će ići sredstva od prodaje za njihove aktivnosti – rekao je Petrović.

U okviru Kampanje „April mjesec čistoće“ predstavnici Komunalne policije Grada Zvornika prethodno su održali edukativno predavanje o ekološkim temama i za mališane u Dječijem vrtiću „Naša radost“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se