9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

I veprovi u borbi protiv Islamske države: Divlje svinje ubile trojicu islamista

KIRKUK – Trojica pripadnika terorističke organizacije „Islamska država“ poginula su kada su ih napale divlje svinje na jednoj farmi u blizini grada Kirkuka.

Kako „Intependent“ prenosi, islamisti su pokušali da ubiju životinje, ali su samo naljutili veprove koji su nasrnuli na njih, pri čemu su trojica terorista izgubila život.

Neimenovani izvor rekao je za „Iraqi News“ da su se pripadnici „Islamske države“ osvetili kasnije divljim svinjama, ali nije navodio detalje.

Takođe nije detaljno precizirano kako se cijeli događaj odigrao.

„Islamska država“ pod kontrolom drži područje Kirkuka od 2014. godine, a mediji javljaju da su od tada iz grada izbjegle hiljade civila.

20170425152627422987

U posljednjih šest mjeseci Iračke snage su uspjele da od terorista oslobode veći dio Mosula, za koji se vjeruje da je posljednje uporište „Islamske države“ u Iraku.

Međutim, strahuje se da su ekstremisti pregrupisali svoje snage u drugim područjima, a jedno od njih je oblast oko Kirkuka.

Lokalne vladine snage konstantno traže pomoć od države kako bi se ovaj region oslobodio, ali su resursi znatno istrošeni u oslobađanju Mosula.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se