18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradska Skupština donijela Program razvoja sporta

ZVORNIK – Skupština grada Zvornik usvojila je na posljednjoj sjednici „Program razvoja sporta na području grada Zvornik 2017-2020 godina“, kojim se utvrđuju osnovni pravci, strategija razvoja i ostvarivanje opšteg interesa u sportu Republike Srpske i lokalnog interesa za grad.

U Programu se navodi da Zvornik ima 45 aktivnih sportskih klubova. Najstariji klub je FK „Drina“, osnovan 1945.godine, a najmlađi gimnastičarski klub „Polet“, osnovan 2016.godine. Zvornički sportski klubovi imaju 2.723 člana, od čega 1.950 su djeca, a 1.950 njih su članovi svih zvaničnih takmičarskih selekcija.

Ognjen Pavlović, član Savjeta za sport i dugogodišnji sportski radnik, rekao je da je Skupština imenovala Savjet kao tijelo koje će se baviti problematikom sporta i koje je sačinio prijedlog Programa razvoja sporta. „Sagledali smo opšte stanje u sportu, urađena je i SVOT analiza o prednostima, mogućnostima, slabostima i prijetnjama realizaciji ovog Programa. Obradili smo oblasti: školski sport, rekreativni sport, unaprijeđenje vrhunskog i kvalitetnog sporta na teritoriji grada, sportska infrastruktura, odnos sporta i životne sredine, itd. Smatramo da je neophodno za kvalitetnu realizaciju Programa donositi akcione planove za svaku godinu“.

Na osnovu podataka, u odnosu na ukupan broj učenika evidentan je manji broj sportista iz reda osnovaca i srednjoškolaca, što se Savjetu nametnulo kao izazov za naredni period. Namjera je Gradske uprave u Zvorniku i Savjeta za sport da kroz usvojeni Program i kasnije kroz akcione planove, naprave pozitivne pomake u ovoj oblasti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se