23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradonačelnik poziva odgovorne da hitno riješe problem u „Alumini“

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare sve odgovorne da uzmu učešća u rješavanju problema u Kopmaniji „Alumina“, naglasivši da je ona veći resurs od svih resursa u okruženju.

On je saopštio da je proteklih dana vodio razgovore sa vlasnikom „Pavgorda“ oko moguće deblokade računa, a da istovremeno iz Upravnog odbora „Alumine“ nije bilo želje za razgovorom.

– Danas u ovoj Kompaniji radi 1.500 radnika i ne prihvatam da bilo ko više može voditi računa o njima od mene – rekao je Stevanović.

Komentarišući najavu protesta radnika „Alumine“ gradonačelnik smatra da se ljudi moraju boriti za svoje parče hljeba, ali je istovremeno naglasio da rade pogrešne stvari, jer ne protestvuju protiv svoje Uprave ili pravnog tima koji su doveli do ovakve situacije.

– Sve one koji budu učestvovali u protestima molim da čuvaju našu imovinu, da se paze teških riječi. Ovo je demokratska zemlja, ali trebamo biti svjesni da ne mogu sva preduzeća koja izgube neki spor na sudu izvesti radnike pred zgradu suda, onda mi i nismo država, nemamo pravosuđe, niti sistem – poručio je Stevanović naglasivši da svi akteri moraju dati svoj doprinos kako bi se što prije postigao dogovor na dobrobit svih, prije svega radnika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se