14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Doboj: Fotografisao učenice i dobio batine

DOBOJ – Psihički bolesnik E. M. iz Doboja ispitan je u policiji zbog prijave da je fotografisao maloljetne učenice osnovnih škola na području Doboja, a nakon izlaska iz policije neko ga je pretukao, saznaje „Glas Srpske“.

Sve se odigralo u petak u centru Doboja, a osim E. M. pretučena je i njegova majka, koja je bila s njim.

– Policiji je prvo jedna Dobojka prijavila da E. M. fotografiše njenu kćerku. Potom je od njega i te žene uzeta izjava. Nekoliko časova nakon toga prijavljen je napad na E. M. i njegovu majku. Po nalogu dobojskog Okružnog tužilaštva pokrenuta je istraga s ciljem utvrđivanja svih okolnosti u oba slučaja – rekli su u Policijskoj upravi Doboj i dodali da se postupajući tužilac za sada još nije izjasnio o kvalifikaciji ova dva događaja.

Nezvanično saznajemo da su napadači prilikom premlaćivanja od E. M. i njegove majke oteli fotoaparat i mobilni telefon.

Nakon premlaćivanja mladić je prebačen u dobojski Dom zdravlja, a zatim i u dobojsku bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć. Izvor blizak istrazi je kazao da je E. M. nakon pregleda upućen na Odjeljenje neuropsihijatrije, odakle je pušten kući uz obavezu da se povremeno javlja na kontrole. Prema nezvaničnim informacijama, E. M. je štićenik Centra za mentalno zdravlje Doboj. U ovom centru su kazali da o ovom slučaju ne mogu ništa da kažu.

Ovo nije prvi put da je E. M. prijavljen zbog fotografisanja maloljetnica. Skoro identičan slučaj zabilježen je i prije sedam godina. Tada je protiv E. M. jedna majka podnijela prijavu za isto djelo. Ubrzo poslije te prijave on je takođe napadnut. Najnoviji slučaj uznemirio je građane Doboja, koji smatraju da zbog E. M. njihova djeca nisu bezbjedna.

Jedan od Dobojlija je na društvenoj mreži „Fejsbuk“ objavio da E. M. fotografije djevojčica objavljuje na internetu, na veb sajtovima za odrasle.

Linč i upozorenje

Na društvenoj mreži „Fejsbuk“ povodom slučaja fotografisanja maloljetnica u Doboju građani su objavili stotine komentara, u kojima traže od policije da što prije reaguje. Oni traže da E. M. bude uklonjen sa ulice, a veliki broj je i komentara u kojima se poziva na linč i da se Dobojlije same obračunaju sa njim.

– Treba da se desi neko zlo da bi neko reagovao. Ja bih za svoje dijete ubila – napisala je jedna Dobojka.

Iz dobojske policije upozoravaju građane da ne pozivaju na linč, jer za to mogu i da odgovaraju. Tvrde da će u ovom slučaju sve biti urađeno po zakonu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se