CJB Zvornik obilježio Dan policije

Parastosom i polaganjem vijenaca na spomenik poginulim pripadnicima policije Republike Srpske danas je u Centru javne bezbjednosti Zvornik obilježen 4. April – Dan policije Republike Srpske.

Parastos je služio sveštenik Rade Tešić, dok su cvijeće položili članovi porodica poginulih pripadnika policije Republike Srpske, zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Zvornik Aleksandar Vasiljević sa saradnicima, te druge delegacije.

Portparol zvorničkog CJB-a Miljan Bobar istakao je da se na ovaj način odaje počast poginulim kolegama, te podsjetio da je u proteklih sedam dana realizovan niz aktivnosti povodom obilježavanja 25 godina od osnivanja Policije Republike Srpske.

– Organizovan je Dan otvorenih vrata i tom prilikom ugostili smo najmlađe sugrađane koji su mogli da vide našu opremu i uređaje kojima raspolažemo. Održan je niz edukativnih predavanja za djecu školskog i predškolskog uzrasta. Pripadnici CJB-a odazvali su se u velikom broju i akciji dobrovoljnog davalaštva krvi čime su pokazali svoju humanost. Pored toga, načelnik Centra organizovao je prijem za penzionisane pripadnike ovog Centra čime je poslata poruka da oni nisu zaboravljeni i da su uvijek dobro došli u ustanovu iz koje su otišli u penziju. Neophodno je istaći da je naš Centar relativno mlad, uspostavljen je sredinom oktobra prošle godine. Centar je zabilježio zapažene rezultate i u tom periodu nije bilo evidentiranih teških krivičnih djela koja bi izazvala uznemirenost građana na ovom području – rekao je Bobar.

Obilježavanju Dana policije Republike Srpske prisustvovali su gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, njegov zamjenik Bojan Ivanović, predstavnici zvorničkih ustanova i preduzeća, te zaposleni u CJB Zvornik.

Back to top button