14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Alumina zaposlila 168 novih radnika raznih profila

„Alumina“ će do kraja ove godine primiti još pedesetak radnika za odvijanje tehnološkog procesa, s obzirom da jedan broj radnika ide u penziju tokom ove, odnosno naredne godine

ZVORNIK – Predstavnici kompanije „Alumina“ iz Zvornika uručili su danas ugovore o radu prvoj grupi od 90 radnika, od ukupno 168 novih radnika raznih profila koji su primljeni u radni odnos u ovoj kompaniji. Predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Milorad Motika pojasnio je da su uručeni ugovori o radu za prvu grupu, dok će narednih dana biti pozvana i druga grupa kojoj će takođe biti uručeni ugovori o radu.

„Novoprimljeni radnici biće raspoređeni na radna mjesta u nova postrojenja koja trenutno radimo, tako da će se uklopiti u proizvodni program koji će biti namijenjen isključivo za nove proizvode“, rekao je Motika.

On je naglasio da je primljena mlada i stručna radna snaga koja će biti nosilac razvoja u novim pogonima „Alumine“.

Motika je najavio da će „Alumina“ do kraja ove godine primiti još pedesetak radnika za odvijanje tehnološkog procesa, s obzirom da jedan broj radnika ide u penziju tokom ove, odnosno naredne godine.

On je dodao da će kompaniji biti potreban određen broj vaspitača, jer se ove godine završava obdanište za djecu radnika fabrike, u koje će biti investirano oko dva miliona KM.

Obraćajući se novoprimljenim radnicima, Motika je rekao da će svi, koji u narednom periodu radom i zalaganjem pokažu rezultate, te odgovore zahtjevima radnog mjesta, nastaviti da rade u „Alumini“.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#e0e0e0″ arrow=“yes“]Kvalitet direktno zavisi i od kadrovske strukture koja mora biti osposobljena da prati nove trendove i ispunjava poslovne ciljeve koje kompanija ima[/quote]

„Menadžment kompanije poklanja značajnu pažnju ljudskim resursima. Svjesni smo izazova tržišta i činjenice da ostaju i opstaju samo najodgovorniji i najkvalitetniji, a kvalitet direktno zavisi i od kadrovske strukture koja mora biti osposobljena da prati nove trendove i ispunjava poslovne ciljeve koje kompanija ima“, rekao je Motika.

On je naglasio da se dosadašnjim odnosom prema zapošljavanju novih radnika kompanija „Alumina“ pokazala kao pouzdan i odgovoran partner u zapošljavanju u Zvorniku.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#e0e0e0″ arrow=“yes“]Među novoprimljenim radnicima najviše ih je sa srednjom stručnom spremom tehničkog smjera, uglavnom mladih ljudi, dvadesetak je iz kategorije porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske i ratnih vojnih invalida[/quote]

Među novoprimljenim radnicima, osim zanatskih zanimanja, bravara, instalatera, zavarivača, najviše ih je sa srednjom stručnom spremom tehničkog smjera, uglavnom mladih ljudi.

Među radnicima kojima su uručeni ugovori o radu, dvadesetak je iz kategorije porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske i ratnih vojnih invalida, dok je angažovano i 15 inženjera hemijske, mašinske i elektro struke.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se