14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Učenici četvrtog razreda osnovne škole u Zvorniku nabavili uniforme

Učiteljica: Ideja došla od učenika. Ideja podržana od rukovodstva škole

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#e8e8e8″ arrow=“yes“ align=“right“]

Direktor podržao akciju

Direktor škole Radomir Petrović vjeruje da će ovaj primjer podstaći i druge učenike da razmišljaju na isti način.

– Već duže vrijeme se se u našim školama razmišlja o uniformama, ali se uvijek stane kod finansija. Ovu ideju su podržali roditelji, bez nametanja obaveza i stoga je ona za svaku pohvalu – naveo je Petrović.

[/quote]

ZVORNIK – Učenici četvrtog dva odjeljenja Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvornika dobili su uniforme u plavoj i roze boji koje će od sada bio dio njihove školske svakodnevice. Ideju o uvođenju uniforme pokrenuli su učenici na času odjeljenske zajednice. Oni su razgovarali o tome šta bi promijenili u svojoj školi, a jedna od ideja bile su i uniforme koje su kasnije jednoglasno prihvaćene. Učiteljica Mirjana Petrović ističe da uniforma ima praktičnu, estetsku i socijalnu ulogu.

– Djeca su, vjerovatno vidjevši to na televiziji, predložila da imaju uniforme. Sazvala sam roditeljski sastanak na kome su se svi složili šta žele, koju boju odjeće i do koje cijene bi bila prihvatljiva neka praktična uniforma. Imali smo sreću da se roditelji jedne naše učenice bave krojačkim poslom, te su oni kupili materijal, uzeli mjere i završili uniforme. Ona će djeci čuvati njihovu odjeću, biće manje uočljive socijalne razlike, a tu je i estetski faktor, kao i činjenica da će uvijek pamtiti ovaj pariod svog života po uniformama – rekla je Petrovićeva i dodala da će i ona uskoro dobiti uniformu u boji kao i djevojčice.

Z.Kuljić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se