23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Trendovi za proljeće/ljeto 2017.: Bez uskih farmerki i vrtoglavih štikli

Sa dolaskom nove sezone mijenja se i modni stil. O trendovima koji će ovog proljeća i ljeta biti aktuelni, materijalima, bojama i obući za žene i muškarce popričali smo sa Svjetlanom Balaban, modnom kreatorkom.

„Izdvojeno je čak 55 modnih trendova koji će biti zastupljeni tokom predstojeće sezone. Dobra stvar je ta što su glavni modni trendovi oni koji su već bili na vrhu modnih listi ili su bili aktuelni tokom zime, samo što će u narednoj sezoni dobiti svoje ljetno izdanje“, objašnjava Balabanova.

Kako kaže, njoj najdraža varijanta je ta što je naglasak na starim, zaboravljenim modelima, koje ćemo moći da prepravimo i dodamo dašak sadašnjeg vremena u vidu detalja, modernih materijala ili kombinacije nekoliko modela od kojih smo napravili jedan, naročito onih iz osamdesetih godina porošlog vijeka.

„Modni trendovi za proljeće/ljeto 2017. su zabavni, odišu komforom, uz naglašenu notu individualnosti. Ima svega, od smjelih do klasičnih modela. Naročita posebnost je naglašena figura, koja se postiže ravnim i uskim krojevima kako za žene, tako i za muškarce“, pojasnila je ona.

Dodaje da je i u ženskoj i u muškoj modi zastupljen modernizovan militaristički stil, duksevi, a za one smjelije dame providni materijali, dublji dekoltei, gola ramena i šljokice od glave do pete.

Tu je još i modernizovan boho stil, stilizovano muško odijelo za dame, maksi haljine, džins, a za muškarce sportski sakoi i pantalone užih krojeva, ali i sportska elegancija koja nikada ne izlazi iz mode.

Balabanova objašnjava da je boho stil oblačenja vrsta hipi modne revolucije koja je ponovo zaživjela u prvoj deceniji 21. vijeka.

„Boho je skraćeno od bohemian (boemsko), što u sebi nosi neku poetičnost, nježnost i lepršavost. Ovo je idealan modni stil za ljeto“, kazala je kreatorka.

Prema njenim riječima, što se tiče vrsta materijala za proljeće i ljeto, tu je uvijek akcenat na prirodnim i laganijim materijalima, kao što su pamuk, viskoza, lan…

Boje su, kao i uvijek u ljetnim mjesecima, vedre, svijetle, dezenirani materijali s metalik teksturom„, navodi ona.

Ističe da se cipele u bijeloj boji i za muškarce i za žene, kao trend osamdesetih, i ovog proljeća vraćaju na velika vrata.

„Ovaj trend se vraća zahvaljujući bijelim patikama koje su postale must have za ovo proljeće. Sandale s kaiščićima na petu ili ravne u svim bojama preporučuju se za ljetne dane. Moderne će biti i sandale s ravnom platformom“, dodala je Balabanova.

Kako kaže, ove godine imamo i trendove kojima ćemo reći zbogom, a neki od njih su korseti, skinny pantalone i cipele s petom višom od 10 centimetara.

„Kada su u pitanju korseti, mislim da ove sezone neće biti aktuelni, kao i skinny pantalone koje su već polako počele da se zaboravljaju.

Vladavina modela rastezljivih skinny traperica je gotova, a na red dolaze pantalone vintage stila“, istakla je Balabanova.

Dodaje da je početkom ove godine trend cipela s visokom petom počeo opadati jer žene žele obuću koja je udobna i praktična, kako bi mogle provesti dan bez prezuvanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se