18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije povodom Međunarodnog dana civilne zaštite

ZVORNIK – Gradski štab za vanredne situacije danas je održao svečano-radni sastanak povodom 1. marta, Međunarodnog dana civilne zaštite.

Na sastanku su jednoglasno usvojena tri dokumenta – Plan odbrane od poplava na području grada Zvornika u 2017. godini, Plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spašavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru na području grada Zvornika u 2017. godini i po prvi put Plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od zemljotresa na području grada Zvornika za period od 2016-2019 godine.

Kako je istaknuto u planovima oni predstavljaju osnovne dokumente za koordinaciju i sprovođenje dodatnih ili posebnih godišnjih zadataka i aktivnosti opštinskih organa, privrednih društava, drugih pravnih lica i udruženja građana koji sprovode djelatnosti, odnosno mjere i zadatke od značaja za zaštitu i spasavanje od poplava, požara otvorenog prostora i zemljotresa.

Planovi se donose sa ciljem unapređenja i obezbjeđenja svestranijeg angažovanja svih relevantnih subjekata i ostvarivanja višeg nivoa pripravnosti na zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od poplava, požara i zemljotresa.

Načelnik Gradskog štaba Rajko Jurošević istakao je da je ove godine u planu da se izvrši reorganizacija rezervnog sastava jedinica Civilne zaštite i po prvi put formiranje Jedinice za spašavanje iz ruševina, dodavši da je u budžetu Grada Zvornika planirano znatno više sredstava za nabavku opreme za Službu civilne zaštite.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se