19.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Počela izgradnja fiskulturne sale u Branjevu

ZVORNIK – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, direktor škole „Vuk Karadžić“ u Roćeviću Dragica Tubić i predsjednik mjesne zajednice Branjevo Marko Samardžić danas su položili kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u ovoj mjesnoj zajednici.

Vrijednost radova je oko 400 hiljada maraka od čega 150 hiljada obezbjeđuje Kabinet predsjednika Dodika, a ostalo Grad Zvornik.

Dodik je rekao da izgradnjom fiskulturne sale ispunjavaju jedno ranije dato obećanje.

– Završavamo čitav jedan kompleks, jer smo školu izgradili 2009. godine, bio sam tu i kada je otvarana, bio sam ovdje i kada smo gradili igralište, danas smo ovdje i da završimo fiskulturnu salu i biću ovdje i kada je budemo otvarali i tako svjedočimo o jednom uspjehu u kontinuitetu. U ovom mjestu žive ljudi koji su zbog otadžbinskog rata morali da napuste svojih 16 opština na prostoru Federacije, svoje kuće i imanja i da se nasele ovdje. Danas vidimo da je ovo jedno uspješno naselje u koje je Vlada Republike Srpske, još dok sam ja bio premijer, uložila značajan novac da bi asfaltirala sve ove puteve i to je sigurno osigiralo podizanje kvaliteta života. Škola je bila jedna neminovnost, pomažemo ovdje i izgradnju crkve, kasnije smo spremni da vidimo kako će se i šta raditi sa društvenim domom i nekim drugim stvarima koje bud potrebne. Ovo mjesto danas izgleda divno, a izgradnja ovih objekata uvijek je trajna i sigurno će dovesti do toga da imamo djecu i mlade koji će moći organizovanije da se bave sportom – rekao je Dodik.

Gradonačelnik Zvornika Zoarn Stevanović je poručio da je ovo važan dan, te da je izgradnja fiskulturne sale, pored toga što će poboljšati kvalitet nastave, i još jedan poklon infrastrukturi mjesne zajednice Branjevo. Podsjetivši da u Branjevu živi oko 1.000 domaćinstava, on je rekao i da će i ubuduće ulagati u ovu mjesnu zajednicu.

Podsjetivši da je devetogodišnja škola koja broji 258 učenika izgrađena iz sredstava Razvojnog programa Republike Srpske i Grada Zvornika,Tubićeva je rekla da će izgradnja fiskulturne sale doprineti kvalitetnijoj nastavi fizičkog vaspitanja, ali i da će služiti stanovnicima za rekreacije i razna takmičenja.

Rok za izgradnju fiskulturne sale je 90 kalendarskih dana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se