14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

OTKRIVENO JOŠ PREVERANATA: Lažni penzioneri u RS

U sklopu akcije “Stop prevarama, do penzije pošteno“, fond PIO RS otkrio još pet prevaranata.

BIJELjINA – U sklopu akcije „Stop prevarama, do penzije pošteno“ Fond PIO je na osnovu konkretnih i obimnih činjenica u utorak podnio prijavu protiv pet osoba iz Berkovića, Istočne Ilidže, i Ljubinja, koji su od 2007. do 2010. godine ostvarili pravo na invalidsku penziju prilažući uz zahtjev falsifikovanu medicinsku dokumentaciju, rekao je, za „Novosti“, dr Mladen Milić, direktor Fonda PIO RS.

U dva slučaja priložena je lažna dokumentacija izdata navodno u Institutu za psihijatriju KC „Srbije“, iako je iz ove ustanove potvrđeno da te osobe nikada nisu liječene u toj ustanovi.

Trojka iz Ljubinja je uz zahtev priložila dokumentaciju navodno izdatu od Kantonalnog medicinskog centra „Dr Safet Mujić“ Mostar, iako je u odgovoru iz ove ustanove potvrđeno da nisu tu liječeni.

– Ove osobe su od momenta ostvarivanja prava na invalidsku penziju do obustavljanja isplate oštetile Fond za više od 150.000 KM – precizira dr Milić. – Fond je u poslednje dvije godine otkrio stotine slučajeva u kojima su korisnici invalidsku penziju dobijali uz pomoć falsifikovane medicinske dokumentacije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se