14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Organizovan sastanak sa roditeljima djece korisnika usluga Centra

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik, u saradnji sa Komisijom za socijalnu zaštitu i inkluziju Grada Zvornika, organizovala je sastanak roditelja koja koriste usluge „Centra za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima“. Sastanak je imao za cilj da se predstave dosadašnji rezultati i postigne saglasnost oko buduće organizacije rada i vrsta usluga koje će biti dostupne u Centru.

Biljana Milić, predsjednica Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju Grada Zvornika, podsjetila je da je Centar počeo sa radom u oktobru 2015. godine zahvaljujući podršci UNICEF-a i Projekta razvoja i saradnje u regiji Birač.

– Održivost Centra je omogućila Gradska uprava Zvornik tako da je on radio u kontinuitetu, uz zimske pauze koje su se poklapale sa školskim raspustom. Ove godine je pauza trajala nešto duže zbog organizacionih izmjena koje su napravljene kako bi se omogućilo kvalitetnije pružanje usluga djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima. Od danas je Centar ponovo otvoren, baš kao i „Učionica za rad i radost“ koja je njegova ispostava u područnoj školi u Branjevu – rekla je Milićeva.

Jedan od koordinatora u Centru, Andrijana Gordeljević, istakla je da će Centar biti otvoren svakog radnog dana od 08:00 do 17:00 sati, a učionica u Branjevu utorkom i četvrtkom od 12:00 do 15:00 sati.

– Centar u kojem će biti organizovani individualni i grupni tretmani, radiće na bazi poludnevnog i povremenog boravka. Na oglasnoj tabli Centra biće istaknut raspored i vrste radionica koje će se raditi – napomenula je Gordeljevićeva.

Slavica Ćurić, predsjednica Udruženja građana za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Ruka ruci“, istakla je veliki značaj koji ima Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima.

– Ovakav Centar treba da postoji i radi, a pozdravljamo i organizaciju ovakvog sastanka, jer smo mnogo tema otvorili koje su od značaja za našu djecu – rekla je Ćurićeva.

Na sastanku su bili prisutni i šef Kabineta gradonačelnika Dušica Savić, kao i načelnik Odjeljenja za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović. Oni su poručili roditeljima da će se raditi na rješavanju i drugih problema sa kojima se oni suočavaju, kao i da će u najskorije vrijeme riješiti sve ono što se pojavilo kao sitniji nedostatak u dosadašnjem radu Centra za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se