18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Obuka za poljoprivredne proizvođače

ZVORNIK – Odjeljenje za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti Grada Zvornika u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Institutom za poljoprivredu Banjaluka organizuje redovnu godišnju obuku za poljoprivrednike.

Predavači će biti najeminentniji stručnjaci iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, a biće prezentovane teme iz povrtlarstva, ratarstva i voćarstva.

O „Plasteničkoj proizvodnji“ predavaće Stevan Mesarović, dok će o „Izazovima u proizvodnji kukuruza i kako ih riješiti“ predavati mr Slavko Radanović i mr Goran Ostojić. Poljoprivrednicima će biti prezentovane i teme: „Uslovi za realizaciju genetičkog potencijala aktuelnih sorti strnih žita“ a predavači će biti dr Dragan Mandić, mr Goran Đurašinović i akademik Novo Pržulj, te tema „Izazovi u proizvodnji stočne hrane na oranicama i značaj kontrole njenog kvaliteta“ sa predavačima dr Željkom Lakićem i dr Svetkom Vojinom. Mr Nada Zavišić govoriće na temu „Aktuelni problemi u voćarstvu i podizanje novih zasada“.

Predavanje će biti održano u velikoj sali Gradske uprave u petak, 10. marta, sa početkom u 10:00 sati. Stručne službe za poljoprivredu Gradske uprave Zvornik pozivaju sve zainteresovane poljoprivrednike koji su korisnici podsticaja budžeta Grada da prisustvuju obuci.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se