18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ništa od titule u Meksiku, Kirjos zaustavio Novaka

Novak Đoković je izgubio od Nika Kirjosa rezultatom 7:6 (9), 7:5 u četvrtfinalu turnira u Akapulku, koji je trebalo da mu posluži kao „dopuna kalendara“.

Kontroverzni Kirjos je u svom prvom duelu sa Novakom upisao jednu od najvećih pobjeda u karijeri prije svega zahvaljujući fantastičnom servisu – 25 as udaraca

To oružje mu je pomoglo da kompletira rijetku „tripletu“ na turu, jer mladi Australijanac iza sebe ima i pobjede nad Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom u prvim međusobnim duelima.

Kirjos je, konstantno oslanjajući se na servis, bez mnogo problema prokrčio put do uzbudljivog taj-brejka u prvom setu.

Kada je nakon ukupno sat vremena igre uspio je da stigne do 1:0, bilo je potpuno jasno od koga zavisi ishod meča.

Momak čiji talenat konstantno prijeti da će eksplodirati, bilo na dobar, bilo na najgori mogući način, diktirao je tempo i pitanje je bilo samo da li će on uspjeti da održi ritam i živce pod kontrolom, a ne hoće li se Novak trgnuti.

Najbolji teniser Srbije je odigrao solidan meč, ali je i ovog puta nedostajalo ono što ga je prije godina dana suvereno držalo na prvom mjestu na svijetu.

Đoković ni u drugom setu nije uspevao da bolje pročita servise rivala, ritern nije stizao kada je trebalo, a sve se raspalo u 12. gemu kada je Kirjos nakon još jednog u nizu servis gemova sa nulom dodao gas, iskoristio veliki Novakov pad koncentracije i bez izgubljenog poena napravio brejk za 7:5.

Novak je tokom meča samo jednom uspio da pripreti Kirjosu, ali jedna brejk lopta nije bila dovoljna da se nastavi pohod ka tituli na meksičkom debiju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se